Kao da slušate Vuka Kostića i Bajagu! Aleksandar Marković imitacijama oborio internet: Ko se i naljuti, to traje pet minuta! (VIDEO)

05.05.2021

18:53 >> 21:31

0

Zabavljajući se, pobrao je sve simpatije publike, ali i poznatih ličnosti poput Sanje Vučić iz sastava Hurricane, objašnjava u razgovoru za 24sedam

Kao da slušate Vuka Kostića i Bajagu! Aleksandar Marković imitacijama oborio internet: Ko se i naljuti, to traje pet minuta! (VIDEO)
Copyright Momčilo Bajagić Bajaga, Aleksandar marković, Sanja Vučić Foto: 24sedam, ATA Images

Aleksandar Marković pravi je hit na društvenim mrežama – zbog imitacija nekih od najpoznatijih ličnosti sa domaće scene. Talentovani mladić privukao je veliku pažnju javnosti pošto je „skinuo” glas Momčila Bajagića Bajage, Andrije Miloševića, Vuka Kostića i drugih. Samouki muzičar, a student novinarstva, koji preko svega još i planira da krene put glume, u razgovoru za 24sedam otkrio je kako je tekao njegov razvojni put, ko mu je najveći sudija, kao i kako je došlo do saradnje sa Sanjom Vučić iz grupe „Hurricane“.

Koja je bila tvoja prva imitacija, kada si shvatio da je to to – nešto čime bi voleo da se baviš?

– To je bilo još u periodu osnovne škole, imitacije drugova iz odeljenja, profesora i glumaca iz tad aktuelnih serija i filmova, „Selo gori, a baba se češlja”, „Moj rođak sa sela”… Nije bilo pevačkih imitacija, nisam ni znao da znam da pevam! I sad ne gledam na to kao na poziv, više kao vid zabave. Ne bih ceo život, talenat i rad usmerio samo na imitacije, već na nešto što je spoj glume, muzike i zabave.

Aleksandar Marković 24sedam, video screenshot

Da li postoji trenutak, kada si nekog imitirao, da se taj neko naljutio?

– Bilo je, ali to su sve šale. Pet minuta je možda neko ljut, zbog pogrešnog trenutka, ali sve je to posle smeh i zabava.

Šta ti je bilo najteže da „skineš”?

– Imitacije narodnjaka, pošto ne pevam tu muziku. Nemam ni takav glas. Više pevam pop-rok i strani i domaći.

Pošto im skidam boju glasa, fale neke druge finese, koje čine njihove glasove. To uglavnom i sam sebi zameram. Zbog toga na te imitacije i gledam kao na vid zabave, da ne idem baš sto odsto u to, jer nema ni potrebe. Posle izgubiš sebe. Ako kreneš da praviš nešto svoje, bićeš spoj svih tih nekih i onda je bolje imati balans između imitacija i svog glasa, pečata.

Ko ti je najveći sudija?

– Ja! Ima stvari koje su mi na sekundu dobre, pa nisu. Ili snimim, pa vidim da je loše. A nekad i kad je meni nešto loše, bude genijalno drugima… Ipak, sam sebi zadajem, šta može, a šta ne. I kad je nešto loše meni, ne „kačim” nigde. Ali imam u planu da snimim par videa samo sa užasnim imitacijama (osmeh).

Pročitajte još:

Kako misliš da bi se snašao u ulozi mentora?

– Nikako (smeh). Pitaju ljudi u komentarima, javljaju se, „kako, kako”, prosto, ne znam. Znam samo da imitaciju čini mnogo stvari. Govor tela, pogled, izraz lica, akcenat… Da li je to nešto tiho, da li se priča kroz nos… Sve to kad se sklopi, bude kompletna imitacija.

Kako je došlo do saradnje sa Sanjom Vučić?

– Preko društvenih mreža. Celu noć je lajkovala moje videe na TikToku, mislio sam da je to neki lažni profil. Kad sam ušao (na profil) video sam brojke i sliku, da me prati i, ja sam uzvratio. Onda smo se, u narednom periodu, čuli i napomenuli kako bismo mogli da pravimo nešto, da li kroz pevanje, pošto je i ona pričala da zna neke imitacije. U trenutku, skontao sam da mogu da „skinem” Knezu glas. Napravili smo foru – kad bi „Hurricane” bio bend u osnovnoj školi. Poslao sam joj video, ona se oduševila. Rekla je da hoće da glumi malu Sanju i, onda je ona snimila svoje kadrove, a ja svoje. To smo izmontirali i pustio sam. Nismo se upoznali uživo. Biće prilike.

Prvi deo razgovora sa Aleksandrom Markovićem u celini možete pogledati ovde:

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike