Branislav Lečić najavio krivične prijave svima koji su naškodili njegovoj časti i ugledu (FOTO)

21.11.2021

13:13

1

Glumac je mesecima unazad u žiži javnost zbog optužbi Danijele Štajnfeld da ju je silovao

Branislav Lečić najavio krivične prijave svima koji su naškodili njegovoj časti i ugledu (FOTO)
Copyright Milan Maričić/ATAImages

Glumac Branislav Lečić je putem društvene mreže Instagram izdao zvanično saopštenje javnosti u kom je istakao da je primoran da reaguje kako bi odbranio čast i ugled koji su mu narušeni zbog optužbi koleginice Danijele Štajnfeld koja je izjavila da ju je on silovao.

Lečić se u saopštenju poziva na pravosnažnu odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje je utvrdilo da glumac nije počinio delo za koje je optužen i istakao da uprkos odluci koja je doneta, njegovo ime se i dalje spominje u negativnom kontekstu. 

Nakon najnovijih dešavanja u kojima se vodi najbrutalnija kampanja protiv mene, obaveštavam javnost sledeće:

 

 

- Primećujem da se pojedinci pozivaju na pravnu državu i druge prozivaju zbog nepostojanja iste. Uslov pravne države je poštovanje pravosudnih odluka. Svi ste upoznati sa pravosnažnom odlukom Višeg javnog tužilastva u Beogradu kojom je utvrđeno da nikakvog silovanja, sile ili bilo čega drugog nije bilo i da je Danijela Štajnfeld iznela strašne neistine, a samim tim je počinila krivično delo lažnog prijavljivanja (def.: Zabranjeno je podnošenje krivične prijave za delo za koje podnosilac zna da nije izvršeno). Nakon svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena. Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem - kaže Lečić i dodaje da će biti krivično gonjeni svi oni koji su doprineli da se naruši njegov ugled.  

Danijela Štajnfeld/ Instagram, printscreen/ danijelastajnfeld
 


- Ne samo od danas, ili unazad par dana, od prvog dana - 22. marta 2021., svako ko je iznosio ili pronosio što god iz mog ličnog života, a što škodi mojoj časti i ugledu, i dovodi do teških posledica, biće krivično procesuiran zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iz člana 172 KZ RS. Pored toga, protiv svakog prijavljenog za gore navedeno krivično delo ili drugo krivično delo na moju štetu, biće podneta tužba za naknadu štete za povredu časti i ugleda.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike