“Te noći kada umrem”: Stihovi poslednje, još uvek neobjavljene pesme Marinka Rokvića kidaju dušu

07.11.2021

21:29

0

Autor: Marija Mitić

Kompozitor Miša Mijatović o pesmi koju pokojni pevač nažalost nije stigao da objavi

“Te noći kada umrem”: Stihovi poslednje, još uvek neobjavljene pesme Marinka Rokvića kidaju dušu
Marinko Rokvić - Copyright Ataimages/G.G.

Marinko Rokvić nas je juče napustio, u 68. godini života. Iza sebe je ostavio brojne hitove koji će večno živeti, a kompozitor i prijatelj pevača Miša Mijatović otkiro je da je Marinko snimio još jednu pesmu, koju, nažalost nije stigao da objavi.

Pesma nosi naziv "Te noći kada umrem". Miša je otkrio i neke od stihova, a u numeri se upravo radi o smrti.

Printscreen Youtube/ RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal
 

- Završili smo sve, osim spota koji je on hteo da snimi, ali nažalost, nije dočekao. Pesmu ćemo izdati svakako kada dođe vreme. Tematika je takva slučajnost, nismo ni sanjali šta će posle biti. Zove se “Te noći kada umrem”, kao da je naslućivala nešto: “Te noći kada umrem, kada se stare ljubavi vrate, te noći neka me njenom pesmom isprate”. Toliko se radovao toj pesmi… ‒ rekao je Miša, pa istakao da je Marinko jako vodio računa o svom zdravlju.

‒ Najzdravije je živeo od svih, nije nikada pušio, ponekada popije čašu vina. Svako jutro je trčao na Košutnjaku po sat vremena, išao je u teretanu, igrao je fudbal, bio je sportski tip, ali nema pravila… ‒ rekao je slavni kompozitor i dodao:

Printscreen Youtube/ Happytv
 

‒ On je bio najveći gospodin na estradi. Uvek je držao do sebe. Vodio je računa o svemu. Bio je dobar muž i otac, za njega je porodica bila zakon. Bio je retko iskren pevač. Toliko je voleo da peva… Išli smo iz Beograda u Banjaluku i trebalo je da nastupa tamo, i on je ceo put prepevao… Većinu pevača jedva nateraš da pevaju, mrzi ih, a on jedva čeka da ga neko pita. Sa mnogima sam radio, ali on je bio jedinstven ‒ završio je naš poznati kompozitor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike