Nadao se najboljem: Prijatelj Marinka Rokvića otkrio da je bio optimističan do poslednjeg dana

06.11.2021

21:50

0

Autor: Marija Mitić

Radiša Urošević o upoznavanju i prijateljstvu sa pokojnim pevačem

Nadao se najboljem: Prijatelj Marinka Rokvića otkrio da je bio optimističan do poslednjeg dana
marinko r - Copyright Printscreen Youtube/ RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

Pevač Radiša Urošević govorio je o svom kolegi i prijatelju Marinku Rokviću, koji je danas preminuo nakon borbe sa opakom bolešću. On je otkrio da je Marinko do poslednjeg dana bio optimističan i nadao se da mu se zdravstveno stanje poboljšava.

- Od kada se saznalo oko dva meseca da ima rak pankreasa čuli smo se skoro svakodnevno. U poslednje vreme razmenjivali smo poruke. Pre dana pitao sam ga kako je? Odgovorio mi je „Ide na bolje, biće sve ok“. Dobro se držao - ovako skrhan bolom priča Radiša Urošević, legenda srpske muzike i veliki prijatelj Marinka Rokvića.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Prema njegovim rečima, srpska muzika je mnogo izgubila odlaskom vanserijskog pevača i legende.

- Ne znam više šta je ovo. Izgubili smo mnogo velikih ljudi, pevača, muzičara u ovoj godini. Biće crnim slovima upisana u istoriju srpske narodne muzike - priča Urošević.

Urošević se takođe prsetio i kako su se on i Rokvić upoznali i postali veliki prijatelji.

- Pre tačno 40 godina snimao sam već u „Studiju 5“ RTS. Njega je doveo Dobrivoje Ivanković Doca, veliki kompozitor i tekstopisac. Doca je napisao i komponovao pesme „Snegovi beli opet veju“ i „Možda smo se sreli, al’ poznali nismo“ i mnoge druge koje je Marinko maestralno otpevao - priča Urošević.

Od tada datira njihovo prijateljstvo. Išli su na svetkovine kod zajedničkih prijatelja i na bezbroj turneja. Imali su i svoju mali ritual posle koncerta kada bi otišli sa prijateljima u kafanu.

Printscreen Youtube/ RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal
 

- Marinko je svirao harmoniku i redovno bi zapevali i svirali posle koncerta. Ali i smišljali šaljive tekstove na račun kolega i tako su nastajale pesme koje su interno uvesaljavale i nasmejale naš esnaf - priča Urošević za U centar.

Nastupali su i na mnogo festivala zajedno. Ali posebna uspomena ostaće sa snimanja emisije “60 najlepših pesama“ na RTS .

-Tada je on pevao jednu strofu „Stani stani Ibar vodo“, a jednu ja. Pratio nas je Veliki orkestar RTS pod vođstvom Nebojše Pavkovića koji je maestralno odsvirao na harmonici. Bio je to moj i Marinikov poslednji zajednički nastup - priča pevač.

Podsetimo, Marinko Rokvić preminuo je danas, u 68. godini, u svom domu na Košutnjaku, od posledica kancera pankreasa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike