Moguće podizanje krivične prijave, prikupljeno 600 dokaza: Oglasila se policija o slučaju Boldvin - Hačins

28.10.2021

11:57

0

Autor: Marija Mitić

Okružna tužiteljka Meri Karmak kaže da su sve opcije još uvek otvorene, te da niko neće biti isključen od potencijalne optužbe

Moguće podizanje krivične prijave, prikupljeno 600 dokaza: Oglasila se policija o slučaju Boldvin - Hačins
profimedia-0410941537 - Copyright Profimedia

Zbog incidenta na prošlonedeljnom snimanju filma "Rđa" u Novom Meksiku, prilikom kojeg je tragično preminula snimateljka Halina Hačins, još uvek postoji mogućnost podizanja krivične prijave, izjavila je američka tužiteljka za tamošnje medije.

Okružna tužiteljka Meri Karmak kaže da su sve opcije još uvek otvorene, te da niko neće biti isključen od potencijalne optužbe.

 - Sve su opcije na stolu, u ovom trenutku niko nije isključen - rekla je tužiteljka dok policija obavlja svoj posao i prikuplja dokaze.

Profimedia
 

Do sada je pronađeno i prikupljeno čak 600 dokaza – uključujući tri vatrena oružja i 500 komada municije.

- Sprovođenjem naloga za pretres prikupili smo 600 predmeta dokaznog materijala. Tu se između ostalog nalaze tri pištolja, približno 500 metaka municije, kao i nekoliko komada odeće i ostalih predmeta. Verujemo da je u našem posedu i pištolj iz kojeg je pucao gospodin Alek Boldvin. Takođe smo pronašli ono za šta verujemo da je bojeva municija - rekao je šerif Adan Mendoza koji je ranije istakao:

- Sumnjamo da je na snimanju pronađeno i drugih metaka. Utvrdićemo kako su oni tamo stigli, zašto su tamo, jer nisu trebali tamo da budu - dok su istražitelji istakli da je bilo "zanemarivanja" sigurnosti na snimanju, zbog čega su pojedini zaposleni tog dana svojevoljno napustili set.

Šerif Mendoza je takođe otkrio da je "olovni projektil" izvađen iz ramena ranjenog reditelja Džoela Suze i predat kao dokaz.

Profimedia
 

 - Mislim da su činjenice jasne – pištolj je predat gospodinu Boldvinu. Oružje je bilo funkcionalno i ispalilo pravi metak ubivši Hačkins i ranivši Suzu -  rekao je o ubistvu.

Dejvid Hals, pomoćnik reditelja koji je Boldvinu uručio pištolj, priznao je da nije proverio sve metke u pištolju pre nego što mu ga je predao, navodi se u sudskom dokumentu koji je objavljen u sredu.

Podsetimo, na prošlonedeljnom snimanju filma "Rđa", pištolj kojim je upravljao holivudski glumac Alek Boldvin, a koji je trebalo biti rekvizit, opalio je i tako usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Suzu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike