Novi detalji slučaja Boldvin-Hačins: Glumac vežbao izvlačenje revolvera iz futrole kada je opalio

25.10.2021

08:55

0

Autor: Marija Mitić

Otkriveni dodatne i veoma važne činjenice za ovaj slučaj

Novi detalji slučaja Boldvin-Hačins: Glumac vežbao izvlačenje revolvera iz futrole kada je opalio
alek boldvin - Copyright Profimedia

Slučaj Aleka Boldvina koji je krajem prošle nedelje nehotice, na snimanju filma, ubio hicem iz pištolja direktorku fotografije Halinu Hačins, ne prestaje da potresa javnost. Novi detalji objavljuju se svakog dana, a sada su američki mediji dospeli do novih informacija.

Naime, u pismenom sudskom iskazu, objavljenom u nedelju, navodi se da je holivudski glumac prilikom ove nesreće vežbao izvlačenje revolvera iz futrole, nakon čega ga je uperio u kameru tokom probe na setu.

Ta izjava, izvedena pod zakletvom, pruža dodatne i veoma važne detalje za ovaj slučaj, prenosi Rojters.

Profimedia
 

Kako navode vlasti Santa Fea u sudskim dokumentima, Boldvinu je bio dat scenski pištolj i rečeno mu je da nije napunjen, odnosno da je "oružje hladno".

- Džoel je izjavio da je Alek sedeo na klupi na snimanju scene u improvizovanoj crkvi, i da je vežbao unakrsno izvlačenje pištolja. Džoel je rekao da je gledao preko ramena Hačinsovu, kada je čuo zvuk nalik udarcu biča, a zatim glasan pucanj - navodi se u izjavi.

Hačinsova je tada pogođena u predelu grudi, navodi se u dokumentu.

- Džoel se tada nejasno seća kako se Hačinsova žalila na stomak i kako se uhvatila za njegov srednji deo. Džoel je takođe rekao da je Hačinsova počela da se tetura unazad i da je pala na zemlju - dodaje se u izjavi.

Profimedia
 

Halina je potom rekla da ne oseća noge, što je izjavio Rid Rasel, kamerman koji je stajao pored nje za vreme pucnjave.

Još uvek niko nije optužen za ovaj fatalni incident nastao tokom probe prošlog četvrtka, na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Fea, dok šerifova kancelarija nastavlja istragu.

Sajt TMZ.com navodi da su pištolj, koji je dat Boldvinu, pre toga koristili članovi posade za vežbe gađanja mete van seta, koristeći prave metke.

 Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike