Sve što je prethodilo tragediji sa seta: Dok su pred Boldvinom i krivične prijave, kolege „motaju film" unazad!

25.10.2021

16:41

0

Kada je Aleku bilo dodato oružje, jer je trebalo da provežba izvlačenje pištolja iz futrole, bilo mu je naglašeno da je „hladno" - odnosno prazno. Zatim ga je uperio u kameru...

Sve što je prethodilo tragediji sa seta: Dok su pred Boldvinom i krivične prijave, kolege „motaju film" unazad!
Alek Boldvin Profimedia - Copyright Profimedia

Oko glumca Aleka Boldvina se podigla ogromna prašina pošto je na setu za film „Rđa" spletom nesrećnih okolnosti usmrtio snimateljku Halinu Hačins, te ranio reditelja Džoela Souzu. Međutim, stvar je „podignuta na viši nivo" pošto je kamerman Rid Rasel za „Glas Amerike" izneo do sada nepoznate detalje, kao i to da je na dan tragedije bilo više problema.

Pištolj

Pištolj je Boldvinu, kaže on, dao pomoćnik reditilja Dejv Hals i rečeno mu je da je oružje „hladno", što u filmskom žargonu znači da u njemu nema municije. Alek je u trenutku tragedije vežbao izvlačenje pištolja iz futrole, nakon čega ga je uperio u kameru.

Problemi

Prema njegovim daljim rečima, na snimanju je tog dana i te kako bilo problema. Nekolicina kamermana je napustila set tvrdeći da nisu plaćeni, a on lično „ne bi smeo da se zakune" da je neko proverio oružje pre nego što je glumac došao do njega - što je posebno uzburkalo tamošnju javnost koja delom veruje da je Aleku „incident namešten".

Alek Boldvin Profimedia
 

Zbog toga su, inače, mnogi prstom uperili u pomoćnika reditelja Dejva Holsa, koji je Boldvinu i dao pištolj, ali se saslušava i glavna oružarka Hana Gutjerez - Rid. Međutim, njih dvoje za sada nisu komentarisali ove tvrdnje u javnosti.

Pauza

Inače, posle priperema ekipa je imala pauzu za ručak koji je održan na drugoj lokaciji, a kada su se vratili na set, niko nije znao da li je oružje ponovo provereno. Boldvin bi mogao da se suoči sa nizom izazova, uključujući i krivične prijave - kao osoba koja je povukla okidač i kao izvršni producent, odgovoran za bezbednost na setu.

- Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmerava prema drugom ljudskom biću. Radi bezbednosti svo vatreno oružje koje se koristi u filmskim i tv produkcijama obično je usmereno na lažnu tačku, a nikako ne na opremu. Nikada ne dozvoljavate da oružje pokriva nešto što ne nameravate da uništite - ispričao je za tamošnje medije Brajan Karpenter, holivudski konsultant za vatreno oružje.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike