Oglasila se bolničarka sa kobnog seta: Halina Hačins tog dana nije trebalo da bude tu!

26.10.2021

09:24

0

Autor: Marija Mitić

Ona je prva pritrčala ranjenima i ukazala im pomoć

Oglasila se bolničarka sa kobnog seta: Halina Hačins tog dana nije trebalo da bude tu!
halina hacins - Copyright Profimedia

Svakog dana pojavljuju se novi detalji o slučaju Boldvin-Hačins koji intrigraju javnost. Tako su sada inostrani mediji objavili izjavu bolničarke koja je prva pritrčala ranjenima na setu - snimateljki Halini Hačins, koja je ubrzo preminula i režiseru Džoelu Suzi.

Bolničarki naime nije jasno šta je ekipa filma uopšte radila tog dana, a ističe i da Halina nije trebalo da prisustvuje setu.

Profimedia
 

Procedura koja postoji kada se snima kao i kada se uvežbava scena navodno nije bila ispoštovana. Pre svega, članovi ekipe nisu bili obavešteni da će uslediti detonacija, a takođe niko sa seta nije rekao "vatra u rupi" - izraz koji signalizira najavu eksplozije ili pucnja u zatvorenom prostoru.

 - Je l' smo počeli probu? Niko nije rekao - vatra u rupi - povikala je tada bolničarka i ubrzo shvatila da je stvar izmakla kontroli. Potrčala je ka Halini i odmah joj dala veštačko disanje proverila joj vitalne organe.

Profimedia
 

Kako dalje piše "The Independant", bolničarka je pritisla ranu na Halininm stomaku i pozvala Hitnu pomoć, međutim, snimateljka je ubrzo u bolnici preminula.

U izveštaju koji je bolničarka Šejfer popunila piše - "nešto je ispaljeno iz pištolja koji je bio rekvizit".

Podsetimo, holivudski glumac Alek Boldvin pre nekoliko dana pucao je na setu filma "Rđa" iz pištolja koji je bio rekvizit i tada upucao režisera Džoela Suzu kao i direktorku fotografije Halinu Hačins koja je podlegla povredama. Još uvek se utvrđuje da li je reč o nesrećnom slučaju ili će neko ipak snositi odgovornost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike