"Noga u gipsu, glava zamotana" Ovako je Toma Zdravković preživeo sudar sa trolejbusom

09.10.2021

12:36

0

Njegov kolega otkrio je u kakvom stanju ga je zatekao

"Noga u gipsu, glava zamotana" Ovako je Toma Zdravković preživeo sudar sa trolejbusom
toma zdravković - Copyright Printscreen/Youtube

Navršeno je 30 godina od smrti legendarnog Tome Zdravkovića, a čini se da priče o njemu i anegdote ne prestaju i skoro svakodnevno nešto novo saznamo. Pevač Zoran Kalezić bio je Tomin kolega i prijatelj, te je sada otkrio neke situacije koje nisu bile poznate, a jedna je vezana čak i za to što je Zdravković završio u bolnici!

- Vozio je automobil, ali nikada nije položio. Smatrao je da mu ne treba ako zna da vozi. Tad je bilo završeno da mi položimo, ja prvi vozio, došao red na njega, a on kaže 'poligoni, krompiri'. Umesto da ode na poligon, on je video jednu kafanu, ušao u jednosmernu s komšijom i rekao mu da idu da popiju - ispričao je Kalezić za Republiku, pa se osvrnuo na to da ga je Toma jednom pozvao da idu u tri ujutru u kazino u Pančevo, što je on odbio, a onda se desila nezgoda:

Printscreen Youtube/ TomaZdravković
 

- Posle sat vremena zove me rođak, isto Kalezić, načelnik na Hirurškoj klinici i kaže: 'Dođi po ovog tvog, zakrpili smo ga'. Ja dođem, njemu noga u gipsu, glava zamotana, samo mu je nos štrčao. On me tada napao: 'VIdiš šta si mi uradio, je l' vidiš?'. Kažem mu da nisam ja kriv što je prošao kroz crveno kod Londona i trolejbus ga udario. Srećom, imao je jak auto, pa je preživeo - zaključio je Kalezić.

Podsetimo, 30. septembra je obeležena 30. godišnjica Tomine smrti, a na Centralnom groblju u Beogradu pojavio se veliki broj poštovalaca njegovog lika i dela, te mnogobrojne poznate ličnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike