Tužan snimak oproštajne večeri Tome Zdravkovića, Seka Sablić otkrila detalje: Tada mu se bližio kraj (VIDEO)

07.10.2021

11:55

0

Slavna glumica je na snimku koji kruži društvenim mrežama plakala uz njega, te je za 24sedam otkrila šta se sve dešavalo kada se razboleo slavni pevač

Tužan snimak oproštajne večeri Tome Zdravkovića, Seka Sablić otkrila detalje: Tada mu se bližio kraj (VIDEO)
toma zdravković seka sablić - Copyright ATA Images/Prinstcreen

Da je Toma Zdravković bio veliki umetnik, govori činjenica što i posle 30 godina od njegove smrti važi za jednog od onih bez čijih pesama ne može da se zamisli nijedna proslava, ali isto tako nijedna životna situacija. Toma je bio voljen od strane svih, bez obzira kojom profesijom su se bavili ili kakav su život vodili, a jedna od onih koja ga je obožavala je i glumica Seka Sablić.

Printscreen/Youtube
 

U prilog tome govori i video snimak koji se pojavio na društvenoj mreži Fejsbuk, na kom Toma peva, a legendarna glumica nije mogla da zadrži suze.

Za 24sedam Seka Sablić se prisetila Tome, kakav čovek je bio, koliko ga je obožavala i otkrila nam kada je nastao gorepomenuti snimak. 

- Ja sam Tomu mnogo volela, kao i svi glumci iz Ateljea i Toma je voleo glumce. On je bio veliki pesnik, umetnik, bio je okrenut kulturi, ne ovom turbo-folku kakav je posle nastao i u šta se pretvorila muzika. On je bio stvarno jedan tanani čovek, divno je pevao. Sedeo je često u Ateljeu 212, sve predstave je gledao, a baš se pitam da li je neko od ovih sada pevača ušao u teatar, ikada - rekla je Seka za 24sedam.

Stefan Tomasevic/ATAImages.
 

Ona je otkrila i kada je nastao snimak, te priznala da ju je ceo sklop događaja koji je doveo do toga jako rastužio.

- To je bilo namerno, pozvali su sve nas glumce, bilo nas je puno, rekli su nam: 'Toma je lošeg zdravlja, bliži mu se kraj i hoće da napravi oproštajno veče sa ljudima'. I tako smo mi otišli. Posle toga je on živeo još godinu dana, čak smo mi mislili da je taj događaj možda bio neki marketing. Nažalost, nije bio, Toma je preminuo - zaključila je Seka za naš portal.

Printscreen/YouTube/RTS Kvadratura kruga
 

Podsetimo, 30. septembra ove godine obeleženo je tačno tri decenije od Tomine smrti. Tada su se na Centralnom groblju u Beogradu pojavili mnogi poštovaoci njegovog rada, brojne poznate ličnosti, kao i njegova udovica, ali i ćerka.

Kako izgleda snimak sa oproštajne večeri koju je Toma napravio i zbog kojih pesama je Seka Sablić zaplakala, pogledajte u nastavku.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike