Bane Obradović mnogo je uradio da sećanje na Tomu Zdravkovića ne izbledi: Štitim njegov lik i delo (FOTO/VIDEO)

30.09.2021

10:45

0

Autor: Marija Mitić

On već deset godina organizuje u čast pevača koncerte, promocije i mnoge druge događaje

Bane Obradović mnogo je uradio da sećanje na Tomu Zdravkovića ne izbledi: Štitim njegov lik i delo (FOTO/VIDEO)
bane obradović pomen toma zdravković - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Toma Zdravković preminuo je pre 30 godina, a danas su se na Centralnom groblju okupili njegova porodica, prijatelji i kolege.

24sedam/Goran Sivački
 

Zdravkovićeva supruga Gordana stigla je pre nekoliko dana iz Amerike, te je danas na grob donela sve ono što je po običajima - žito, sveću i cveće. Međutim, ovo je prva godišnjica smrti slavnog pevača, otkako je preminuo njegov rođeni brat Novica Zdravković. On je umro posle duge bolesti pre više od tri meseca, takođe od kancera.

24sedam/Goran Sivački
 

Estradni menadžer Bane Obradović, obratio se pristunima na pomenu, istakavši da se potrudio da lik i delo legendarnog pevača ne budu zaborevljeni.

24sedam/Goran Sivački
 

- Jas kao Bane Obradović, dobio sam tu čast da pratim i štitim lik i delo Tome Zdravkovića, pa je u poslednjih deset godina, bilo da sam bio organizator ili inicijator, uradili bistu u prirodnoj veličini u Leksovcu, spomen česmu u Pečenjevcima gde je živeo u mladosti, postavili smo spomen-ploču na Čukarici na zgradi gde je živeo, izdali knjigu o Tomi Zdravkoviću "68 ne ispričanih priča", napravili vino Toma Zdravković, organzovali koncert sećanja na Tomu u beogradskoj Štark areni pred 20.000 ljudi, a u poslednjih deset godina se organizuje veliki pomen, gde su osim porodice prisutni saradnici, prijatelji i mediji - poručio je Obradović na Centralnom groblju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike