"Za dobrim konjem se prašina diže": Ovako je Silvana Armenulić govorila o bolu koji su joj nanosile kolege

27.09.2021

21:45

0

Na vrhuncu karijere se suočila sa velikim napadima sa nekoliko strana

"Za dobrim konjem se prašina diže": Ovako je Silvana Armenulić govorila o bolu koji su joj nanosile kolege
Copyright Printscreen/YouTube/ YouTube TOČILOVAC

Ne postoji osoba u našem regionu koja barem jednom nije zaplakala uz pesme i izvedbu Silvane Armenulić. Iako nas je rano napustila, do danas ona važi za jednu od najvećih zvezda naše estrade. Sa 16 godina, Silvana Armenulić rešila je da promeni ime, napusti rodni Doboj i ode u Sarajevo, gde je počela da nastupa po kafanama.

- Moje pravo ime je Zilha, ono u prevodu znači "Rajski cvet", ali još u Doboju su drugarice, posle prikazivanja filma "Gorki pirinač", počele više u šali da me zovu Silvana jer su našli sličnost sa Silvanom Mangano - ispričala je davnih dana popularna pevačica.

Printscreen/YouTube/ YouTube TOČILOVAC
Silvana Armenulić

Kada je bila na vrhuncu popularnosti, tadašnji mediji voleli su najviše da se bave time sa kim Silvana nije bila u dobrim odnosima.

- Bilo je više nego teško, ljudi su ljudi, ponekad su divni, da vam je lepo, a ponekad i teško. U našem pozivu je teško biti i ostati dobar čovek. Na početku karijere sam među kolegama i koleginicama imala dosta prijatelja, ali desilo se da mnogi nisu mogli da me prime u svoje društvo. Ja se trudim da održim kontrolu, ne dozvoljavam sebi da se spuštam ni na čiji nivo, želim da budem svoja, volim ih sve, poštujem svakoga i mislim da za svakog od nas ima mesta pod suncem, da za svakog od nas ima mesta u ovom društvu. Zato bih volela, želela i molila bih moje starije kolege da imaju više razumevanja prema mladim pevačima, početnicima, da im pomognu, jako je teško održati se. Ja imam tu nesreću da me napadaju novinari, kolege, prijatelji, ali se uvek tešim onom poslovicom "Za dobrim se konjem prašina diže" - rekla je 1973. godine Silvana.

Printscreen/YouTube/Srbabeg
Silvana Armenulić

Pevačica je tada otkrila zašto je uvek pevala tužne pesme.

- Ja se trudim da uvek uzmem ono sa čim se poistovećujem, htela bih da budem ja, a ja mogu da pevam samo ono što osećam, a to su te tužne pesme. Možda zato što sam isuviše sentimentalna i jako osetljiva osoba po prirodi - zaključila je Silvana.

Printscreen/YouTube/ YouTube TOČILOVAC
Silvana Armenulić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike