Radmilo Armenulić o braku sa Silvanom: Bila je ljubav na prvi pogled, a život joj se završio tragično

28.03.2021

09:28 >> 13:09

0

Teniski stručnjak se prisetio ljubavi sa preminulom pevačicom, a rođenje njihove ćerke je bila najveća radost

Radmilo Armenulić o braku sa Silvanom: Bila je ljubav na prvi pogled, a život joj se završio tragično
Copyright Foto: Prinstcreen Youtube

Uskoro se navršava 45 godina otkako je tragično okončala svoj život pevačica Silvana Armenulić koja je poginula u saobraćajnj nesreći u oktobru 1976. na autoputu Beograd – Niš i iza sebe ostavila brojne hitove, prijatelje, porodicu.

Silvana je okončala život na vrhuncu svoje karijere, a sada se njen suprug Radmilo Armenulić sa kojim ima ćerku Gordanu osvrnuo na period života kada je upoznao svoju srodnu dušu, ali i kada ju je izgubio.

– Rano sam se oženio prvi put. Bilo je to 1962. godine. Silvana je nesrećno nastradala 1976. godine, pa sam se posle 13 godina ponovo oženio, i to Mirom, koju sam dugo poznavao. Silvanu sam upoznao u hotelu „Grand”, tamo je pevala. Jedan moj prijatelj, nažalost pokojni, Koča, čija je žena isto pevala, bio navalio: „Ajde da odemo u ‘Grand’, ajde da odemo!” I odemo. Silvana je pevala neku pesmu i ja sam joj rekao da ne peva dobro i da ja znam reči. Zapisao sam joj reči i sećam se da je posle pevala baš onako kako sam joj napisao. To je, takoreći, bila ljubav na prvi pogled. Ona se u to vreme zabavljala sa jednim apotekarom, ubrzo su raskinuli i mi smo krenuli. Venčali smo se, ja sam otišao u Nemačku, tada mi se rodila i ćerka, pa su njih dve dolazile kod mene. Silvana je u to vreme postala mnogo popularna, posle serije „Ljubav na seoski način”. I život joj se završio tragično. Ne volim mnogo ni da pričam o tome.

Foto: Prinstcreen Youtube

Radmilo se priseća kobnih detalja koji su se dogodili taj dan kada se njegov život promenio iz korena.

– Vraćala se iz Aleksandrovca i u jednom trenutku ju je zabolela glava. Pevala je tamo u nekoj kafani i udarila glavom u neki šiljak, pa se s Miodragom Jašarevićem promenila u Kolarima i on je seo za volan. Da li je pao u šećernu komu ili je zaspao, šta se desilo, to se ne zna ni dan-danas. On inače nije vozio brzo, a tada se valjda oslonio na gas i direktno su udarili u kamion. Na mestu su ostali mrtvi on, Silvana i njena sestra Mirjana, koja je bila u drugom stanju. I to je cela priča.

Armanulić je priznao da teško podnosi poraze, a da mu je najveća radost bila rođenje ćerke.

– Što se tiče velikih životnih radosti, kad me već pitate, velika je, naravno, bila rođenje moje ćerke, svi u porodici su se radovali, nema tu šta. Pa onda rođenje unuka. E, a najveća teniska radost je kad smo dobili Francuze u Beogradu 1985. godine, jer su oni bili izraziti favoriti sa tri igrača iz top deset. To niko nije verovao, bila je stvarno ogromna radost. Ma, svi uspesi su me radovali! Kad mi kažu da se u porazu uči… To… Ma… Ja poraze nisam podnosio. Mnogi neće da priznaju da je tako – ispričao je Radmilo Armenulić za „Kurir”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike