Statua bele golubice na Silvaninom spomeniku nosi posebno značenje

08.10.2020

13:44 >> 20:12

0

Večna kuća pevačice i njene sestre nalazi se na Novom groblju u Beogradu, a malo je poznato da je Mirjana bila u šestom mesecu trudnoće kada je poginula

Statua bele golubice na Silvaninom spomeniku nosi posebno značenje
Copyright Silvana Armenulić Youtube screenshot

Silvana Armenulić poginula je pre 44 godine, 10. oktobra,  na autoputu Beograd – Niš kod mesta Kolari, vraćajući se iz Aleksandrovca gde je imala koncert. Sa njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Bajraktarević i violinista Rade Jašarević. Neke okolnosti nikada nisu razjašnjene, kao ta zašto su u tom trenutku bili tek na pola puta do Beograda, kada je u to vreme trebalo da budu već kod kuće. Ostala je misterija i ko je vozio automobil.

Sestre Silvana i Mirjana sahranjene su na Novom groblju u Beogradu, a na njihovom spomeniku posebnu pažnju privlači statua bele golubice. Malo je poznato da je Silvanina sestra bila u šestom mesecu trudnoće kada je poginula.

Bela golubica u hrišćanstvu je simbol Svetog Duha. Sva narodna verovanja za goluba, pogotovo belog, su pozitivna. Treba ga doneti na slavlje ili venčanje, jer donosi dobar brak i porod. Ako golub napravi gnezdo u potkrovlju kuće, toj kući je zagarantovana duhovna zaštita. Veruje se da golub nikada neće boraviti u prostoru u kome ima negativne energije, a onome ko ga ubije sledi večno prokletstvo jer se ogrešio o Božju pticu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike