Brena s ovom pesmom umalo i na „Evrosong" da ode, a tek da čujete kako je nastala: Marina Tucaković je baš u svemu pronalazila inspiraciju!

02.06.2024

08:45

0

Dan-danas je hit

Brena s ovom pesmom umalo i na „Evrosong" da ode, a tek da čujete kako je nastala: Marina Tucaković je baš u svemu pronalazila inspiraciju!
Lepa Brena - Copyright ATAImages/Amir Hamzagić

Pesma „Sitnije, Cile, sitnije" koju izvodi Lepa Brena ugledala je svetlost dana pre nešto više od četiri decenije. Pevačica se s istom takmičila i na „Jugoviziji", ondašnjem izboru za predstavnika zemlje na „Pesmi Evrovizije", ali na razočaranje mnogih - nije odnela pobedu.

Ipak, numera je postala i ostala veliki hit, koji je inače Marina Tucaković napisala - sasvim slučajno.

Marina Tucaković, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Marina je volela da piše pesme. Inspiracija bi joj nadolazila dok je spremala zimnicu, a taj Brenin hit je nastao sasvim slučajno. Nešto je ona pevušila, kao i inače i, onda je videla njenu macu Cileta, pa je tako i nastao tekst - istakao je svojevremeno insajder za jedne medije, pa onda dodao: Mislim, stvarno je žena bila genijalna, pronalazila je inspiraciju u svemu. Bila je toliko ispred vremena, tekstovima je pomerala sve granice.

Brena je, podsetimo, još jednom bila pokušala da sa „Slatkim grehom" ode na „Evrosong", tri godine kasnije. Pevala je „Miki, Mićo" i opet nije uspela da ostvari zamišljeno. Jednom, priznala je da joj je prilično žao zbog toga.

Lepa Brena, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Plakali smo svi tad i moj tadašnji bend „Slatki greh" i ja, kao mala deca i prvi i drugi put. Tad sam se zarekla da neću ići na „Evroviziju". To pripada mladim ljudima koji su inovativni, spremni da budu svoji, originalni, malo otkačeni, ali da zaista donesu nešto novo - objasnila je bila pevačica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike