Ceca danas slavi veliki jubilej! Mreže gore od čestitki: Ono što je uradila pre tačno 20 godina - fanovi joj nikako ne zaboravljaju! (FOTO)

24.05.2024

20:50

0

Komentari se samo nižu

Ceca danas slavi veliki jubilej! Mreže gore od čestitki: Ono što je uradila pre tačno 20 godina - fanovi joj nikako ne zaboravljaju! (FOTO)
Ceca Ražnatović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Svetlana Ceca Ražnatović danas obeležava veliki jubilej, zbog kog i brojni fanovi na Tviteru nisu propustili priliku da joj upute koju lepu reč. Ona je, naime, pre tačno dve decenije 24. maja objavila svoj 12. studijski album koji nosi naziv „Gore od ljubavi".

Te 2004, publika je dve godine strpljivo čekala da isti bude doveden do savršenstva, pa predstavljen i, pevačica nije razočarala - uzimajući u obzir da ga dan-danas smatraju ako ne i njenim najboljim ikad.

- Osim toga što je jedan od najuspešnijih, ovaj album je i među najvoljenijim od strane publike. Specifičan je po tome što su pojedine pesme toliko pune tuge, pa se može desiti da se gušite u suzama u jednom trenutku, dok u drugom osećate kao da možete osvojiti ceo svet - samo je jedan u nizu komentara na pomenutoj društvenoj mreži, koje možete pogledati u galeriji koja sledi.

Pesme je, inače, mahom pisala Marina Tucaković. Za pojedine je imala pomoć Ljiljane Jorgovanović, ali nije joj, kako je jednom kazala, uopšte bilo lako; štaviše, izjavila je da joj „nikad kao tad nije bilo teško da napiše stihove zbog kompleksnosti i kvaliteta melodija". Ceca je s Marinom svakako učestvovala u procesu i, kao što se i ranije navodilo, menjala ono što joj se u tom trenutku ne bi dopalo, a numera „Neću dugo" posebno se bila istakla i Ražnatovićka ju je posvetila deci, Anastasiji i Veljku.

Ceca, Anastasija i Veljko Ražnatović, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Volim pesme sa jakim slikama. Marina odlično piše takve pesme, te je tako sastavila i ovu. Otpevala sam je u studiju, a posebno se izdvojila od drugih i rešila sam da je posvetim deci. Asocirala me je na moj privatni život... To je pesma koju je Marina Tucaković napisala za mene, ja sam je posvetila svojoj deci, ali je nikada nisam zapevala osim na ce-deu. Publika na koncertima voli da čuje malo brže pesme, pa zato ovu nikada nisam uživo otpevala - objasnila je ona svojevremeno.

Marina Tucaković, ATAImages/Antonio Ahel
 

Pored nje, na ovom albumu svoje su mesto dobile i: „Prljavo, prljavo", „Ne guši me", „Trula višnja", „Plan B", „Zamalo", „Pazi s kime spavaš", „Stereo bol", „Pepeljara", „Od tebe ne znam da se oporavim", kao i „Gore od ljubavi", kako je i samom projektu naziv.

- Ceca je ovim albumom pokazala koliko je ispred svog vremena, a to dokazuje i činjenica da i dan-danas retko koji album može da parira umetničkom delu kakvo je „Gore od ljubavi". U tom trenutku kada je album izašao, desila se jedna potpuno nova Ceca - piše, takođe, na Tviteru, što je samo znak da je pevačica pogodila govoreći o promenama u dokumentarcu „Making of Gore od ljubavi" na njenom Jutjubu.

- Naša lica se brzo troše, mi smo stalno na televiziji i, mislim da svi mi... Evo, živi primer je Madona. Ona 20 i nešto godina traje, ali svaki put je nova, sveža i meni je to potpuno super. Tako da, mislim da i naše ovde javne ličnosti apsolutno moraju da vode računa da su uvek nove. Da li to bile lokne, ravna kosa, šatirana, nalepljene duže trepavice, nebitno, ali nešto novo. Da se vidi da se neko trudi, da radi na sebi, to je jako bitno. Mislim da to publika primećuje - istakla je ona tada, između ostalog.

Album „Gore od ljubavi" prema podacima koji su dostupni i onlajn prodat je u tiražu od 200.000 primeraka.

Ceca Ražnatović, ATAImages/Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike