Bajaga se obratio grupi "Lajbah" nakon što su demantovali njegovu priču o "Ramštajnu": Izvinjavam se!

31.05.2024

19:13

0

Nije želeo nikoga da uvredi

Bajaga se obratio grupi "Lajbah" nakon što su demantovali njegovu priču o "Ramštajnu": Izvinjavam se!
Copyright Zorana Mandić/ATAImages

Momčilo Bajagić Bajaga se nedavno u gostovanju u jednom podkastu prisetio festivala u Sloveniji na kome je učestvovao sa, tada još uvek nepoznatim, bendom "Ramštajn". 

On je ispričao kako je čuo da je „uveliko poznata grupa Lajbah otkačila kolege iz Ramštajn-a" pošto su oni, kao tada njihovi veliki poštovaoci, izrazili želju za upoznavanjem. Bajaga je kasnije objasnio i da su se za godinu dana stvari promenile i "Ramštajn" je odbio da im "Lajbah" bude predgrupa. 

Međutim, muzičari iz "Lajbaha" su ove priče demantovali, te istakli da iako cene Bajagu, ove priče nisu istinite, kao i da nikada nisu želeli da budu nekome predgrupa. 

Profimedia
Ramštajn

 - No, priča, koju sada širi, spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja. Istina je samo to da su „Ramštajn" na početku bili veliki „Lajbah" fanovi i da su kod „Lajbaha" pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmerenost. A da bi se „Lajbah" ikada nudio „Ramštajnu" kao predgrupa, to nikako ne drži. „Lajbah" je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku devedesetih izrazili želju da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe „Ramštajn" inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su nas oni hteli lično upoznati. Članovi „Ramštajna" su obično redovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji je „Ramštajn" nastupio samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa i još mnogo toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota „tamo negde" na granici Austrije i Italije - rekli su. 


Zorana Mandić/ATAImages
Momčilo Bajagić Bajaga

Tim povodom se ponovo oglasio Bajaga, te iskoristio priliku da se izvini kolegama ukoliko ovo nije istina.  

- Ja njih gotivim, i to je bila priča koju sam tada čuo od organizatora. Pričao sam u podkastu gde je razgovor malo opušteniji, i nije mi bila namera da ih uvredim. Ceo smisao je bio da pričamo neobične stvari. To je bilo pre više od 20 godina, i ako sam pogrešio, izvinjavam se. To je bilo malo mesto pored Ajdovščine i sećam se da su momci iz Ramštajna svirali, ali su se tada drugačije zvali, nisam baš siguran – rekao je Bajaga za Novu. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike