Reakcija „Lajbaha" na Bajaginu priču kako su „oni otkačili Ramštajn": To je klasičan srpski humor i dementno ribarsko preterivanje!

31.05.2024

14:03

0

Nisu mogli da ne otkriju svoju stranu

Reakcija „Lajbaha" na Bajaginu priču kako su „oni otkačili Ramštajn": To je klasičan srpski humor i dementno ribarsko preterivanje!
Til Lindeman, Momčilo Bajagić Bajaga - Copyright Profimedia/ATAImages, Zorana Mandić

Grupa „Ramštajn", koja je nedavno u Beogradu održala dva spektakularna koncerta zaredom, pre svetske popularnosti svirala je na izvesnom festivalu u Sloveniji, na kom je nastupao i Momčilo Bajagić Bajaga. Prisećajući se i toga tokom svog gostovanja u jednom podkastu, Bajaga je ispričao kako je čuo da je „Lajbah otkačio Ramštajn" pošto su oni, kao tada njihovi veliki poštovaoci, izrazili želju za upoznavanjem.

To je ubrzo postalo viralno, pa je i sam „Lajbah" za sve saznao, a onda i odlučio da ispriča svoju stranu priče.

Momčilo Bajagić Bajaga, ATAImages/Zorana Mandić
 

- I ovi („Lajbah") kažu kao: „Ko je Ramštajn?" I, uglavnom, otkače ih. I posle jedno dve godine, „Lajbah" radi ovde, ali „Ramštajn" pravi veliku turneju po Evropi. Već su razbili maksimalno. I, onda ovi iz „Lajbaha" pitaju da li bi mogli da budu predgrupa i ovi kažu: „Naravno da ne" - govorio je, između ostalog, Bajagić, na šta je „Lajbah" sada odreagovao za „Headliner"; njihovo saopštenje prenosimo vam u celosti.

- S obzirom na to, da je izjava Momčila Bajagića Bajage o „Ramštajnu" i „Lajbahu" postala viralna, možda je ipak higijenski da se na nju odazovemo. Sa Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umetnik, sreli smo se jednom u Beogradu, u SKC. Bilo je to povodom našeg koncerta 1997. godine, kada je stavio svoje ime u odbranu „Lajbaha", jer je naš nastup u srpskom glavnom gradu tada skoro bio zabranjen - navodi se na početku saopštenja, a potom se nastavlja:

Milan Fras iz „Lajbaha", ATAImages/Marija Mlađen
 

- No, priča, koju sada širi, spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja. Istina je samo to da su „Ramštajn" na početku bili veliki „Lajbah" fanovi i da su kod „Lajbaha" pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmerenost. A da bi se „Lajbah" ikada nudio „Ramštajnu" kao predgrupa, to nikako ne drži. „Lajbah" je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku devedesetih izrazili želju da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe „Ramštajn" inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su nas oni hteli lično upoznati. Članovi „Ramštajna" su obično redovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji je „Ramštajn" nastupio samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa i još mnogo toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota „tamo negde" na granici Austrije i Italije - istaknuto je za pomenute medije.

Til Lindeman iz „Ramštajna", Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike