Kod Cece je ovih 10 pravoslavnih običaja obavezno za svaki praznik: Lidija je zadužena za dve stvari, a evo kakva je dekoracija (FOTO)

05.05.2024

08:45

0

Otkako je dobila unuke, okupljanja imaju još veći značaj

Kod Cece je ovih 10 pravoslavnih običaja obavezno za svaki praznik: Lidija je zadužena za dve stvari, a evo kakva je dekoracija (FOTO)
ceca ražnatović - Copyright Printscreen YT /"Premijera"

U porodici Ražnatović neguju se svi pravoslavni običaji, a ono što je Ceci najvažniji jeste da okupi sve članove familije, što je i sada slučaj za Vaskrs.

A koje to običaje i navike su obavezne u njenoj kući? Spisak je dugačak, a razlike su minimalne u zavisnosti od praznika. Što se tiče dva najveća hrišćanska događaja - Božić i Vaskrs, pročitajte spisak onoga što Ceca obavezno praktikuje, ali i otkad neguje pravoslavne običaje i ko ju je tome naučio.

- Vaspitavana je od malih nogu u pravoslavnom duhu, a naročito je na nju imala uticaja majka koja je učiteljica.

- Ceca posti svaki post. Sa postom je prvi put počela 2011. godine nakon razgovora sa monahom.

- Kada nije vreme posta, svakako posti sredom i petkom.

- Na dan praznika uvek sa članovima svoje porodice ide u crkvu na pričest.

- Nikad ne radi na velike praznike.

- Za praznike se članovi porodice Ražnatović - Ocokoljić međusobno daruju. Otkako je dobila unuke, Željka i Krstana, oni su u centru pažnje, pa ih cela porodica nečim posebno obraduje.

- Ceca nikada ne kuva i ne priprema hranu, jer kako je rekla, nije mnogo vična u tome. Ipak, kao i sve velike zvezde ima kuvara, a u kuhinji se za praznike uvek angažuje i njena sestra Lidija.

- Upravo je i Lidija ta koja za Vaskrs farba jaja i ukrašava ih.

- U trpezariji gde uvek organizuju porodični svečani ručak stoje ikone, kandilo i fotografije  ukućana, ali i Cecinog pokojnog supruga Željka.

ATAImages/Antonio Ahel
Ceca Ražnatović

- Dekoracija za velike verske i druge porodične praznike je kod nje obavezna i prilagođena svakom prazniku posebno. Ipak, jednom prilikom je rekla da to najbolje rade njeni sestra i zet, Lidija i Predrag.

Odlazak u crkvu i kucanje jajima

Bilo koje slavlje, a posebno versko, Ražnatovićeva je jednom prilikom opisala ovako:

- Vaskrs, najveći hrišćanski praznik. U mom porodičnom domu poštuje se tradicija koju sam načila od moje majke. Pored ukrašenih jaja tu se nalazi lepa i bogata trpeza, a tada se trudimo da se svi okupimo na porodičnom ručku. U ponoć odlazim sa članovima porodice na ponoćnu liturgiju, gde se pričešćujemo, a potom kod kuće se kucamo jajima - rekla je Ražnatovićeva ranije za Pink.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike