Ispovest Baneta Vidakovića o najmračnijim trenucima: Skidao sam se sa heroina "nasuvo", majka mi je donosila supu i presvlake

22.04.2024

11:35

0

Zbog poroka ga je napustila i supruga

Ispovest Baneta Vidakovića o najmračnijim trenucima: Skidao sam se sa heroina "nasuvo", majka mi je donosila supu i presvlake
Copyright ATAImages/ A.A.

Glumačka karijera Branka Baneta Vidakovića često je u senci njegove mračne prošlosti. Kao što je i poznato, glumac je godinama imao problem sa narkoticima, i ne libi se da o tome i otvoreno govori.

Naime, on je davne 1979. godine prvi put probao heroin, a prethodno je konzumirao marihuanu.

- U naše vreme, to je bilo normalno. Heroin su donosili studenti koji su kobajagi studiraju ovde, a u stvari se tako izdržavaju. Mi klinci do tada smo pušili travu, a kad se ovo pojavilo, to je planulo. U roku od godinu dana, ceo Beograd, uglavnom onaj njegov intelekutalni deo, bio je navučen, zato što smo bili mladi i ludi i želeli smo sve da probamo. U ono vreme bih probao i otrov - rekao je glumac.

ATAImages/ A.A.
Bane Vidaković

Iako su mnogi u njegovom okruženju izgubili bitku u borbi sa opijatima, Bane je nastavio sa konzumacijom, a droga je krivac i za raspad njegove porodice.

- Već posle nepune godine sam izgubio kontrolu i shvatio sam koje se opasnosti tu kriju. Ipak, nastavio sam, iako me je gomila prijatelja iz osnovne i srednje upozoravala. Onda sam 90-ih shvatio da nema mnogo mojih prijatelja, da su se mnogi razbežali po svetu ili razboleli od droge, da imaju HIV. Najbolji od njih su najgore završili - objasnio je Vidaković za Hype i dodao:

- Kupovao sam opijate, imao sam para, ali kad su se poslovi smanjili i kad su Minu počeli da zovu ljudi kojima se dugovao novac, počeli su problemi. Otišla je u Holandiju, potom su i deca otišla kod nje.

ATAImages/ Antonio Ahel
Bane Vidaković

U jednom trenutku je odlučio da preseče i vrati se normalnom životu, a "skidanje nasuvo" bilo je bolno i teško.

- Zapitao sam se hoću li da se bavim glumom ili ovim? Glumu sam voleo dovoljno da sam bio spreman da istrpim šta treba. I, nije bilo lako, uopšte. Dugo i teško sam se skidao, nasuvo, bez ikakvih lekova. Namučio sam se, ležao sam kod moje jadne majke Grozde, ona mi je donosila supice i presvlaku. Kad sam sve završio, otišao sam kod prijateljice doktorke da mi izvadi krv i kaže koliko sam oštećen. Rekla mi je da sam imao mnogo sreće, sve mi je bilo u redu. Upozorila me je da se više nikada ne skidam nasuvo, jer mogu svi organi da popucaju - rekao je glumac u svojoj ispovesti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike