Nije samo Megan bila u problemu u jeku priča da je maltretirala osoblje u palati: Ovo je bivša zaposlena koja je morala da progovori!

17.04.2024

00:20

0

Čini se da joj nimalo nije bilo lako

Nije samo Megan bila u problemu u jeku priča da je maltretirala osoblje u palati: Ovo je bivša zaposlena koja je morala da progovori!
Megan Markl - Copyright Profimedia

Samanta Koen, koja je za kraljevsku porodicu radila skoro punih 20 godina, mnoge je zatekla pošto je u jednom intervjuu potvrdila da je bila propitivana nakon što se pročulo da je vojvotkinja od Saseksa maltretirala izvesno osoblje u palati. Kako je naglasila za „Herald-Sun", još devetoro je s njom moralo da istupi i ispriča šta se dešava, a iako nije otkrivala detalje tog razgovora, Samanta nije skrivala da je „među zaposlenima bilo prašine". 

- Trebalo je pola godine da budem tu za njih, a na kraju sam ostala 18 meseci. Nisu bili u mogućnosti da mi nađu zamenu, a kada se to desilo, zajedno smo otputovali u Afriku. Ubrzo, međutim, pao je prvi otkaz - objašnjavala je ona, upitana za napise o maltretiranju koji su isplivali nekoliko dana pre nego što je prikazan veliki intervju Opre Vinfri s Megan i Harijem, 2021. godine.

Samanta Koen, Profimedia
 

„The Times of London" je, na primer, istakao onda kako je proslavljena glumica umela da dovede pojedince i do suza dok je boravila u Kensingtonskoj palati. Dvoje je, prema daljim navodima, „naterala da daju otkaz". 

- Veoma sam zabrinut. Taj tretman, to je nedopustivo - čulo se bilo, između ostalog, iz sektora za ljudske resurse, prenosila je tamošnja štampa. 

Palata je nešto zatim pokrenula istragu, ali rezultati iste nisu bili objavljeni. 

Megan i Hari, sa druge srane, strogo su demantovali sve, a princ je u svojoj knjizi „Rezerva" ispričao i potpuno drugačiju priču od one koja je već bila plasirana. Pisao je kako je njegova supruga u stvari „baš bila tu za svakoga, vodila je računa i o zdravlju zaposlenih, slala im korpe s hranom ukoliko se i samo osećaju loše, te kupovala picu, kolačiće, sladolede i organizovala čajanke za njih". 

Megan Markl, Samanta Koen i Elizabeta II, Profimedia
 

Koenova je, inače, uglavnom bila uz pokojnu kraljicu, a ona ju je onda jednom prilikom usmerila ka vojvotkinji i vojvodi od Saseksa. Bila im je i gošća na venčanju, dok Valentajn Lou u svojoj knjizi („Courtiers: The hidden power behind the crown") tvrdi da su imali izuzetno turbulentan odnos. Prema njegovim rečima, često su „vrištali na nju", na raznim lokacijama, te da mu se ona poverila kako je „biti u njihovom društvu isto kao i provoditi vreme s tinejdžerima". 

- Bili su nemogući i baš su testirali njene granice - naglasio je bio on. 

Da li se isto tako žalila i kada je išla na izvesni razgovor vezan za, navodno, loš tretman od strane vojvotkinje, ostaje tek da saznamo. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike