Edita nikad otvorenije o pokojnom bratu: Mami su rekli da je najbolje za sve da ga ostavi u domu, ali ona nije imala srca za to!

01.04.2024

10:20

0

Preminuo je u 21. godini

Edita nikad otvorenije o pokojnom bratu: Mami su rekli da je najbolje za sve da ga ostavi u domu, ali ona nije imala srca za to!
Edita Aradinović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Edita Aradinović konačno je otvorila dušu o pokojnom bratu i svemu kroz šta su ona, njena sestra Indi, te majka, prolazile sa mladićem koji se do zadnjeg dana borio s težim oblikom Daunovog sindroma. Prema njenim rečima, majci je svojevremeno bilo savetovano da ga ostavi u domu, „jer je tako najbolje za sve".

Ona, pak, nije imala srca da to uradi. Tek onda kada mu je bila neophodna stalna medicinska pomoć - naprosto je morala da načini i taj korak.

Edita Aradinović, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- On je živeo sa nama bukvalno šest meseci pre nego što je preminuo... Nisam htela da ponesem nijednu njegovu fotografiju upravo zbog majke, jer ne želim da joj budim ta neka osećanja. Ne želim generalno nikakvu vrstu sažaljenja da stvaram kod ljudi, ali ću biti potpuno slobodna da ti ispričam - počela je ona u „Razotkrivanju", pa je nastavila i o teškim danima u 16 kvadrata, gde ih je majka sve zajedno podizala.

- Mojoj mami su u Centru za socijalni rad jednom prilikom rekli da je najbolje za nas, zdravu decu, za sestru i mene, da on bude u domu. Ona ga je u jednom periodu života, kada je bio mali, odvela, ali nije imala srca... Nije mogla da ga ostavi tamo i vratila ga je - iskrena je bila Edita.

Ni tu se, međutim, nije zaustavljala.

Edita Aradinović, ATAImages/Antonio Ahel
 

- On je zaista imao teži oblik Daunovog sindroma, bio je jako zahtevan. Pred kraj njegovog života morali smo da ga odvedemo, jer mu je tada bila potrebna konstantna medicinska pomoć. Bio je nekako snažan, jak. Jednim udarcem je mogao da udubi frižider. Kad ga je nešto bolelo, nije znao da se izrazi, pa je udarao glavom o zid, napravi sebi ranu - spričala je pevačica, te zaključila rečima:

- Moja mama je nas odgajala u šesnaest kvadrata. Nas petoro u šesnaest kvadrata. Mama je posle dobila dozvolu zbog brata da se to proširi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike