Estrada se digla na noge zbog vesti da je mala Danka možda u Beču: Oglasili se javno, apeluju na pomoć!

31.03.2024

18:55

0

Danka Ilić (2) ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara

Estrada se digla na noge zbog vesti da je mala Danka možda u Beču: Oglasili se javno, apeluju na pomoć!
Danka Ilić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

Nakon vesti da je u ovom austrijskom gradu viđena devojčica koja podseća na malu Danku i pokretanja istrage, oglasile su se i zvezde naše estrade.

Dragana Mirković, koja godinama živi u Beču, odmah je podelila apel na svom nalogu na Instagramu.

- Molim sve ljude u Austriji, ako saznaju bilo šta o nestaloj devojčici Danki, da odmah pozovu policiju - navela je pevačica u objavi.

MUP
"Pronađi me" Danka Ilić

S druge strane, njena koleginica Maja Berović, koja takođe živi u Beču, je podelila vest iz novina o tome da postoji mogućnost da je mala Danka možda viđena u ovom gradu, te na taj način svima koji je prate dala do znanja da obrate pažnju i da odmah jave ukoliko je vide.

Sloba Radanović je, pak, dao savet ljudima šta da urade.

- Očevidac kaže da je devojčicu primetio u Beču u pratnji dve Rumunke. Apel za sve naše ljude u Beču i Austriji da obrate pažnju i jave policiji ukoliko primete Danku. Ali i da zadrže dotične i dete dok ne stigne policija - napisao je Sloba u objavi.

Instagram printscreen/slobaradanovic
Objava Slobe Radanovića

 

Suzana Jovanović, supruga Saše Popovića, iskreno je priznala da je veoma zabrinuta otkako se saznala vest da je devojčica nestala.

- Kada smo Sale i ja čuli prvu vest o maloj Danki zaista sam mislila da će je pronaći, da je upala u neki kanal, da je tu negde. Sada je već koji dan, i zavladala je takva panika... Znam ljude sa malom decom koji bukvalno ne smeju više dete da puste ispred svog praga - rekla je pevačica i dodala:

- Meni je sve sada sumnjivo. Da je dete nestalo kao mehur od sapunice, prosto je nemoguće, jedino mi je logično da je oteto, kidnapovano.

Ona se prisetila i devedesetih, kada su mnoga deca poznatih ličnosti bila u opasnosti zbog otmice.

- Te godine su takođe bile opasne. Svi smo to preživljavali. Devedesete su bile strašne, ali ovo što se sada dešava zaista je neverovatno. Moderno doba je donelo mnogo mračnih stvari... Deca su nam na internetu, nema komunikacije sa roditeljima. Deca moraju sa roditeljima da imaju prave prijatelje, da se prvo roditeljima obrate ako imaju problem, a oni su van kontrole u poslednje vreme koje je u stvari i doprinelo tome - zaključila je Suzana Jovanović u emisiji "Premijera Vikenda Specijal".

Podsetimo, srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu. Najnovija vest je da je Interpol raspisao žutu poternicu za nestalom devojčicom.

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u utorak, i od tada za njom traga srpska policija. Za više informacija pratite naš blog uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike