Srbin iz Beča o navodnom snimku nestale Danke: Austrijska policija može da je brzo pronađe, ali ovo mi se ne sviđa

31.03.2024

16:49

0

Ceo Beč je pokriven kamerama i ako se uključi austrijska policija verujem da će brzo naći sve sa snimka - kaže Đorđe I. (57) iz Beča

Srbin iz Beča o navodnom snimku nestale Danke: Austrijska policija može da je brzo pronađe, ali ovo mi se ne sviđa
Da li Danka Ilić u Beču - Copyright Pixabay/Facebook

- Pošto imam ovde u Beču sve srpske kanale pratim sve vesti u vezi sa nestalom Dankom. Video sam i snimak čim se pojavio i baš mi devojčica sa klipa liči na Danku. Ceo Beč je pokriven kamerama i ako se uključi austrijska policija verujem da će brzo naći sve sa snimka - priča Đorđe I. (57) koji već pet godina živi i radi u austrijskoj prestonici.

Kako kaže, u njegovoj kući poslednjih šest dana samo se priča o nestaloj Danki Ilić.

- Supruga i ja konstantno od utorka pratimo sve informacije o Danki i pitamo se kako je moguće da se to dogodi da čak ni psi tragači nisu mogli nijedan trag da nađu o devojčici. Sve nas je to uznemirilo, ali snimak koji se pojavio u Beču budi nadu da je dete živo i da će, nadam se, biti pronađeno - navodi Đorđe.

"Žene pored devojčice mi deluju suviše opušteno i hladno"

Naš sagovornik dodaje da su i pojedini austrijski mediji preneli apel srpskog MUP-a da svako ko vidi Danku odmah obavesti policiju.

- Ipak, na snimku mnogo toga nije jasno. Zašto taj neko ko je snimao nije odmah dao informaciju i gde se to dogodilo. Otkud taj neko ko je snimao zna da su žene koje su bile sa devojčicom Rumunke? Verovatno im je bio suviše blizu pa ih je čuo kako pričaju. Žene pored te devojčice mi deluju suviše opušteno i hladno kao da ih nije briga što ih neko snima. Sve su to pitanja koja laički postavljamo sami sebi žena i ja. Ali nadamo se da će se Danka što pre pronaći i da ćemo imati srećan kraj - zaključuje Đorđe.

Bečka policija pokrenula istragu

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

Profimedia
 

To je potvrđeno iz Policijske direkcije Beča.

- Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu - navodi se u odgovoru.

Sve najnovije vesti o potrazi za Dankom Ilić možete čitati na našem blogu uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike