Šesti dan potrage za Dankom Ilić (2): Bečka policija pokrenula istragu, Interpol raspisao žutu poternicu

31.03.2024

07:39

0

Autor: 24sedam

Danka Ilić (2) ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara

Šesti dan potrage za Dankom Ilić (2): Bečka policija pokrenula istragu, Interpol raspisao žutu poternicu
Copyright 24sedam/Tanjug/Facebook

Srbija šesti dan zaredom traga za dvogodišnjom Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavila njena majka Ivana u utorak 26. marta, a zbog čega je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

U potragu su uključene stotine policajaca, specijalistički timovi MUP-a, vatrogasne jedinice i pripadnici Gorske službe spasavanja. Pretraženi su tuneli, podzemne kanali i šahte. Policija nastavlja operativni rad kako bi našla trag koji bi odveo do devojčice.

Na snimak je reagovao i Dankin deda koji je rekao da ništa ne zna i da ne može da govori o tome dok ne dobije potvrdu iz policije.

22.21 Bojana Otović Pjanović, major policije, gostujući na Hit tvitu, na RTV Pink govorila je o tome koga je patrola prvo zatekla na mestu nestanka Danke Ilić.

- Aktiviranje platforme je bilo u 19:10 časova, to ne znači da MUP nije istog trenutka po prijemu prijave preduzelo preventivno, aktiviranje sve granične prelaze i pojačana kontrola u svim mogućim pravcima, u trenutku podnošenja prijave. U 14 časova, malo ranije, možda minut do dva, pojavila se policijska patrola na licu mesta, minut nakon dolaska oca, koji nije bio prisutan na licu mesta. Istog trenutka kada dobijemo prijavu, kolega koji sedi u dežurnoj službi on preventivno aktivira sve granične prelaze - poručila je.

22.16 Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je večeras da je platforma "Pronađi me" ispunila očekivanja i da će, ako nestala devojčica Danka Ilić bude pronađena živa, platforma ispuniti svrhu svog uvođenja.

19.30 "Svi krive moju sestru, a niko ne zna kako je njoj. Možda deluje hladno, ali se jede iznutra", ovim rečima započinje svoju potresnu ispovest Stefan Dragomirović, ujak nestale devojčice Danke Ilić (2) za kojom se traga već šesti dan.

18.50 Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2). Za nestalom devojčicom iz Bora na snazi je žuta poternica.

17.45 - Snimak koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici i na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je Danka Ilić (2), čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Boru, uzburkao je srpsku javnost.

16.20 Bečka policija pokrenula istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić

16.10 Srpska policija analizirala je sa Ivanom Ilić snimak iz Beča na kome se vidi devojčica koja liči na Danku Ilić (2).

Prema nezvaničnim saznanjima, policijske provere su još u toku.

14.21 Austrijski mediji objavili su snimak nestale devojčice

14.00 MUP uputio apel Srbima u Beču da obaveste policiju ako prepoznaju devojčicu

13.22 Dankin ujak posle snimka iz Beča nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da li je to ona.

Srbin napravio snimak devojčice za koju se sumnja da je Danka Ilić. Ovo je snimak:

12.34 Devojčica Danka viđena u pratnji dve Rumunke u Beču

Devojčica je viđena u pratnji dve Rumunke u Beču.

Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.

Kako saznajemo, intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju devojčice.

Čovek koji je snimio dve žene sa devojčicom za koju se tvrdi da je Danka Ilić, kako saznajemo, poreklom je iz Srbije i radi u Beču. On je navodno prišao dvema Rumunkama, ali ga nisu razumele.

12.25 Vučić otkrio da se pojavio novi trag u istrazi o nestanku Danke (2)

Predsednik Srbije danas je u Batajnici prokomentarisao rad policije na nestanku Danke Ilić, dvogodišnje devojčice, za kojom traje potraga već 6 dana.

"Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izveste i mene. Do pola pet su svi na svojim mestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovetnog dana. Nadam se da će uspeti da rasvetle i taj slučaj", rekao je Vučić.

Od jutros u Banjsko Polje niko ne može da uđe, a da prethodno ne bude legitimisan.

Na nekoliko prilaza selu, kao i u samom selu, stoje patrole koje proveravaju svakoga ko prođe.

Pripadnici MUP-a, prema poslednjim informacijama, pretražuju i deo Brestovačke reke, u blizini vikend-naselja Banjsko polje.

24sedam/Facebook
 

Danka Ilić (2) ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

Juče su njeni roditelji Miloš i Ivana Ilić, ponovo bili na informativnom razgovoru u policijskoj stanici u Boru, ne bi li policija možda dobila neka nova saznanja.

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je juče da moramo biti spremni i na najružniji scenario, ali i da svi imamo pravo da se nadamo da će se devojčica pronaći živa i zdrava.

Helikopteri MUP-a Srbije juče su gotovo ceo dan nadletali Banjsko Polje gde je Danka Ilić (2) nestala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike