Bečka policija pokrenula istragu u slučaju nestanka Danke Ilić!

31.03.2024

16:33 >> 17:43

0

Portparol bečke policije Markus Ditrih rekao je da je svedok dao izjavu i da je obezbeđen snimak koji je on sam napravio

Bečka policija pokrenula istragu u slučaju nestanka Danke Ilić!
Ilustracija - Copyright Profimedia/YouTube

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

To je potvrđeno iz Policijske direkcije Beča, piše Kosovo onlajn.

Portparol bečke policije Markus Ditrih rekao je da je svedok dao izjavu i da je obezbeđen snimak koji je on sam napravio. 

- Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku. Državljanin Srbije kontaktirao je srpske nadležne organe, koji su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu - rekao je portparol bečke policije.

Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu - navodi se u odgovoru.

Bečka policija je saslušala svedoka i uzela video-snimak, koji je muškarac napravio o njegovom zapažanju.

Kako se navodi, on je preko društvenih mreža saznao za nestanak deteta.

- Tačne okolnosti, posebno da li je to zaista bila nestala devojčica su predmet istrage koja je u toku. Istragu vodi Kriminalistička služba Beč - navodi se u dopisu.

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u utorak, i od tada za njom traga srpska policija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike