Muke Vesne Dedić na početku karijere: Shvatila sam da će moji mama i tata imati blam jer im ćerka od 19 godina piše erotske priče

30.03.2024

12:13

0

Od malena je znala da će ovo biti njena profesija

Muke Vesne Dedić na početku karijere: Shvatila sam da će moji mama i tata imati blam jer im ćerka od 19 godina piše erotske priče
Vesna Dedić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Vesna Dedić iza sebe ima na desetine ljubavnih romana, a kako je priznala, još tokom rane mladosti je pokazivala talenat, te je bilo nesumnjivo da će se baviti ovim poslom.

Međutim, na samom početku karijere naišla je na probleme i nerazumevanje okoline zbog toga što je u njenim delim često bilo elemenata erotike, a što je posebno smetalo njenim roditeljima.

- Došla sam u Beograd da studiram svetsku književnost i želela sam da postanem najpopularniji jugoslovenski pisac. Čak se desilo da sam predala zbirku priča koja se zvala „Priča crnog ljiljana“. Bila je prihvaćena da bude objavljena. BIGZ je tada bio ozbiljna jugoslovenska izdavačka kuća. Kolegijum je prihvatio i ja sam posle par dana odlučila da to ne smem da objavim. A zašto? Imala sam 19 godina. To su bile ljubavne priče ali u njima je bilo dosta erotike. Sve je to izmaštano jer moje seksualno iskustvo u tom trenutku nije postojalo. Čitala sam tada Henrija Milera, Margaret Diras, Bukovskog i tako dalje. Shvatila sam da ću postati popularni pisac, da će to biti bestseler, a moji mama i tata će imati blam jer ćerka od 19 godina piše neke ljubavne i erotske priče - izjavila je Vesna , gostujući u emisiji „Život kao takav“.

ATAImages/ A.A.
Vesna Dedić

Ona se potom osvrnula i na odrastanje njene jedinice Lenke, koja je poput svoje mama, tokom detinjstva pokazivala brojne talente, ali Vesni kao samohranoj majci nije bilo lako da ispuni sve njene želje.

- U jednom momentu odrastanje mog deteta moja plata nije mogla da isprati, ni polovinu njenih talenata. Plati časove jednog jezika, pa drugog jezika, pa onda jednog sporta pa drugog sporta. Tu su aktivnosti po igraonicama, hoće da vozi bicikl, pa rolere. To sve danas košta. Hoće u muzičku školu, pa kupi instrument. Pa hoće drugi instrument, jer dete mi je talentovano - izjavila je Vesna Dedić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike