Zavirite u kuću u kojoj je umro Fredi Merkjuri! Zvao ju je „seoskom", a u centru Londona je! Evo za koliko se prodaje! (FOTO)

20.03.2024

17:35

0

Samo što ju je ugledao 1980. godine, odmah ju je kupio

Zavirite u kuću u kojoj je umro Fredi Merkjuri! Zvao ju je „seoskom", a u centru Londona je! Evo za koliko se prodaje! (FOTO)
Fredi Merkjuri - Copyright Tanjug/AP Photo/Barney Hindle via AP/Profimedia

Kuća u Londonu u kojoj je čuveni Fredi Merkjuri proveo i svoje poslednje dane života (Garden lodž, u Kensingtonu) stavljena je na prodaju i za nju se traži 38 miliona dolara. Fredi je u njoj proveo punih 11 godina i sastoji se od dnevnog boravka u japanskom stilu, sobe za crtanje s dvostrukom visinom, bara i biblioteke u jednom, te između ostalog i prostorije samo za muziku.

Kada ju je 1980. ugledao - on ju je odmah kupio, pamti dan-danas Najt Frenk koji se bavi prodajom, prenose strani mediji. Potom, ušao je u saradnju s jednim arhitektom i dizajnerom enterijera, pa ju je u daljem periodu „skockao u svoj raskošni raj". Kuću je zvao „seoskom", a u centru grada je i namera mu je bila da odiše toplinom, da je svi pamte, kao i da mu savršeno parira, njegovoj viziji uopšte.

Iz tog razloga, na primer, zidovi trpezarije su žuti, što je navodno bila njegova omiljena boja. Iz sobe za crtanje u kojoj je nekad stajao i klavir koji je on koristio dok je komponovao „Bohemian rhapsody" gleda se na dvorište puno magnolija.

U glavnu sobu, pak, ulazi se kroz prostoriju koja je nekada bila njegova presvlačionica; tu je čuvao svu svoju odeću, kostime i od poda do plafona je u ogledalima.

Posle njegove smrti se saznalo kako je ovaj životni prostor i sve stvari u istom ostavio dugogodišnjoj prijateljici, a zamalo i supruzi, Meri Ostin.

- Svi ljubavnici su me pitali kako to da ne mogu da mi zamene Meri. I to je jednostavno nemoguće. Ona mi je jedini prijatelj i ne želim nikog drugog. Što se mene tiče, ona je bila moja žena i to je bio brak - govorila je svojevremeno glava „Kvina", koji je Ostinovoj najviše i verovao.

Stara fotografija Meri Ostin (levo) i Fredija Merkjurija, Profimedia
 

Posle tri decenije koliko ju je i čuvala, Meri (72) je protekle godine dala na aukciju oko 1.400 komada njegovih stvari, a sada prodaje i samu kuću, tvrdi Frenk.

- Ovo je bila jedna divna kutija s uspomenama, u svakoj je sobi toliko ljubavi i topline. Bilo je lepo živeti ovde, nosim iz nje brojna sećanja. Sada, kada je prazna, kao da sam se vratila u period kada sam je takvu prvi put i videla. Otkad smo Fredi i ja prošli kroz ova zelena vrata, ovo je bila naša oaza mira. Vreme je da to bude i nekome drugom - istakla je nedavno u saopštenju za javnost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike