Bivša ljubavnica Fredija Merkjurija prodala njegove dragocenosti: Milionski iznosi na spektakularnoj aukciji (FOTO)

08.09.2023

08:45

0

Autor: Dejan Ćirić

U ponudi je bilo ukupno 1.400 predmeta

Bivša ljubavnica Fredija Merkjurija prodala njegove dragocenosti: Milionski iznosi na spektakularnoj aukciji (FOTO)
Fredi Merkjuri - Copyright Profimedia

Rukopis legendarne pesme "Boemska rapsodija", grupe Kvin, koji je napisao Fredi Merkjuri, prodat je na aukciji u Sotbiju, u Londonu, za neverovatnih 1,6 miliona evra.

Ovih 15 stranica, ispisanih olovkom i mastilom na papiru sa logom sada ugašene avio kompanije British Midland, otkrivaju proces stvaranja ove čuvene numere. Između ostalog, iz rukopisa se vidi da je Merkjuri pesmu želeo da nazove "Mongolian Rhapsody". Na kraju je, ipak, promenio odluku.

Profimedia
 

Aukcijska kuća je procenila vrednost rukopisa između 930.000 i 1,4 miliona evra.

Iako je skica ovog kultnog hita bila jedan od glavnih predmeta na aukciji, Fredijev klavir brenda Yamaha, na kome je komponovao "Rapsodiju" prodat je za gotovo dva miliona evra.

Profimedia
 

Predmete na aukciju stavila Fredijeva ljubavnica

Takođe, narukvica sa zmijom u viktorijanskom stilu, koju je Merkjuri nosio u spotu za "Boemsku rapsodiju" prodata je za 813.843 evra, što je najveća cena ikada plaćena za komad nakita u vlasništvu rok zvezde.

Na aukciji je bilo ukupno 1.400 predmeta - uključujući zelena vrata prekrivena ručno oslikanim ljubavnim porukama fanova, kitnjaste kostime i skice hitova kao što je "We Are The Champions".

Predmete je na aukciju stavila Fredijeva nekadašnja ljubavnica Meri Ostin. Pevač joj je ostavio svoj dom u Kensingtonu i svu imovinu kada je 1991. godine umro od upale pluća uzrokovane AIDS-om u 45 godini života, prenosi klix.ba. Deo prihoda od aukcije, za koji se očekuje da će ukupno iznosti sedam miliona evra, biće doniran u dobrotvorne svrhe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike