Snimio „Nije mene dušo ubilo", pa nestao sa scene! Dima prekinuo tišinu posle i više od dve decenije: To je bio jako ružan potez!

19.03.2024

19:25

0

Dotakao se i svog odnosa sa Halidom Muslimovićem, na čijem se albumu svojevremeno našao - njegov hit

Snimio „Nije mene dušo ubilo", pa nestao sa scene! Dima prekinuo tišinu posle i više od dve decenije: To je bio jako ružan potez!
Goran Dimitrijadis Dima - Copyright Printscreen / Grand Magazin TV Grand

Snimivši devedesetih godina pesmu „Nije mene dušo ubilo", Goran Dimitrijadis Dima napravio je opštu pometnju u javnosti. Nakon toga, međutim, on se povukao i postojao je period kada je radio kao taksista pored toga što je nastupao na privatnim slavljima.

Pojavljivao se na kocertima sa koleginicama kao što su Mira Škorić, Hani, te raznim veseljima po restoranima, kafanama... Da bi se '98. na albumu Halida Muslimovića pojavio njegov pomenuti veliki hit.

Posle i više od dve decenije, pevač je gostujući u jednoj emisiji napravio osvrt na to, pa je progovorio i o odnosu sa Muslimovićem za kog tvrdi da je „baš iskoristio to što on nije bio prisutan na sceni".

„Više od dvadeset godina sam ćutao!"

Halid Muslimović, ATAImages/ M.M.
 

- Ćutao sam 20 godina i više čak. Tada je to izdala diskografska kuća ZAM, bez potpisa izvođača, autora, dakle mene, ja ne postojim nigde. Iako su svi ljudi znali i uveliko sam pevao tu pesmu. On je iskoristio period kada se ja nisam pojavljivao. Jesam ja bio samo izvođač, ali on nije tražio ni saglasnost od tekstopisca - kazao je Dima u „Pulsu Srbije" razgovarajući s domaćinom Ivanom Gajićem, objašnjavajući potom kako se Halidu pesma tek dopala, te ju je snimio i počeo da je predstavlja kao svoju.

„To je osnovna kultura..."

- Njemu se samo dopala pesma, snimio je i krenuo je da je predstavlja kao svoju. Međutim, vi ne možete narod prevariti. Narod zna, narod bira i narod voli i oseća. Želim mu sve najlepše, ali to je bio jako ružan potez. Ja bih otišao i pitao autora, izvođača, da li se slažu sa tim. To je osnovna kultura. On je samo uzeo pesmu i snimi, ali je narod prepoznao. Ne kažem ja da sam ja to najbolje otpevao, ali svaka pesma ima svog istinskog pevača bez obzira da li mu je leglo ili ne - izjavio je on u pomenutoj emisiji.

(Kurir)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike