Halid Muslimović odgovorio na pretnje Hasana Dudića: Da li će mu oduzeti čuveni hit?

15.11.2022

11:54

0

Oglasio se i autor čuvenog hita ''Oj jarane, jarane''

Halid Muslimović odgovorio na pretnje Hasana Dudića: Da li će mu oduzeti čuveni hit?
Halid Muslimović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Danas je planula vest da je pevač Hasan Dudić ljut na pojedine kolege i nekadašnje saradnike, koji su mu okrenuli leđa, a svojevremeno im je poklanjao pesme i od njih pravio zvezde. Pevač tvrdi da su ga razočarali i da ne znaju ni da ga pozdrave na ulici.

Pevač je zbog ovoga rešen da čitava priča dobije sudski epilog, te je spreman na sve kako bi im zabranio da pevaju njegove pesme, a prava na njih daće bratanici, Ildi Šaulić, sa kojom treba da se vidi ove nedelje i dogovori oko detalja.

Jednu od spornih pesama otpevao Halid Muslimović, a radi se o pesmi ''Oj jarane, jarane''. Pevač je zatečen Hasanovim tvrdnjama, a sada se oglasio:

24sedam/Goran Sivački/ATA Images/Antonio Ahel
Hasan Dudić, Ana Bekuta, Halid Bešlić i Ljuba Aličić

- Autor te pesme je Bora Višnjički. Ja nemam razlog da se srećem s njim. Ne znam što tu priču nije pričao tri meseca posle izlaska pesme, a ne 40 godina kasnije?! To nema nikakve veze sa njim. Hasana poštujem kao autora i pevača, ali to nema veze s mozgom šta priča. Ja sa autorstvom nemam veze, za to je zadužen ''Sokoj'', nije mi jasno što sam mu ja pao na pamet - rekao je Halid, a onda nas uputio i na kompozitora Boru Višnjičkog.

I Višnjički je ostao zbunjen Hasanovim rečima da će da ga tuži, nazvavši ga "ludakom".

- Jednom sam gledao Hasana na TV-u kada je to pričao. Smatrao sam to neozbiljnim i nisam reagovao, ali sada... Ja sam i njemu radio ploče. Tačno je da je pesmu prvi snimio Slobodan Trifunov, ali ju je Halid otpevao da bude hit. Ja sam komponovao tu pesmu. Dudić je totalno odlepio. Star sam da idem po sudovima. Ako me stvarno bude tužio, može d aide u ludnicu. Imam 10 svedoka kad smo to snimali u studiju - poručio je kompozitor za Kurir.

ATAImages/ A.A.
Ana Bekuta

Pored Muslimovića, Hasan je potkačio i bivšu suprugu Zlatu Petrović, Halida Bešlića i Anu Bekutu, koja je trenutno u Americi i ne daje izjave dok ne prođe godinu dana od smrti njenog partnera Milutina Mrkonjića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike