"Muškarci postaju kišne gliste, a žene umišljene ćurke": Branislav Lečić o slučajevima sa Anđelom Jovanović i Danijelom Štajnfeld

10.03.2024

19:09

0

Anđeline roditelje ne želi da meša u ovo

"Muškarci postaju kišne gliste, a žene umišljene ćurke": Branislav Lečić o slučajevima sa Anđelom Jovanović i Danijelom Štajnfeld
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Početkom nedelje održano je prvo ročište povodom tužbe Branislava Lečić zbog "povrede časti i ugleda", koji mu je nanela koleginica Anđela Jovanović, odbivši da deli kadar sa njim u seriji "Radio Mileva" zbog neprijatnih situacija iz prošlosti, o čijim detaljima ne želi da govori.

Kako tvrdi glumac, odluku da tuži koleginicu najpre je doneo jer smatra da ga nije na vreme obavestila o tome da neće glumitisa njim.

- To je neprofesionalno, nije etički, onemogućeno mi je pravo na rad. Sve je u redu, ona ne mora da igra u kadru sa mnom, ali je trebalo da me obaveste o tome na vreme, pre tri nedelje, a ne ovako da me dovedu pred svršen čin kada sam ja već naučio i tekst - rekao je Lečić. 

ATAImages/Marija Mlađen
Branislav Lečić

Ovaj slučaj povezao je sa slučajem sa Danijelom Štajnfeld koja ga je prethodno optužila za silovanje.

- Osećam se satanizovano zbog slučaja sa Danijelom Štajnfeld, u predistražnom postupku je dokazano da ja nemam veze sa tim za šta me je optužila. To nisam ja izmislio, to je policija uradila, sve je obrađeno temeljno i dokazano je da sam nevin. Medijski sam zbog toga satanizovan, nakon svega stvorila se atmosfera iskrivljenog ogledala. Sve je iskrivljeno i ja sam u svakom svom odnosu postao predator. To je linč, to je navijačka sekcija, potreba da svi odemo u sferu zveri koje su izgubile razum - objasnio je Lečić, pa dodaje:

Printscreen jutjub Hold Me Right Film
Danijela Štajnfeld

- To sa Danijelom je namerno smišljeno da bi ona dobila azil, ne znam da li je ona silovana, policija je utvrdila da to nema veze sa mnom, ne poklapaju se datumi, a ja nisam mogao da budem na dva mesta. Međutim, ja sam namerno targetiran i ja sam dobro sredstvo za zapad i njihove namere. Oni imaju nameru da me ukinu i iz branše, da dolažu da sam nedostojan svoje branše. To je umišljena stvar, mora da se poštuje zakon, a ne da se ošralji i vršlja po medijima - ističe glumac. 

Glumac za aktuelni slučaj krivi strane sile sa Zapada, te dodaje da "moramo razlikovati udvaranje od agresije".

- Anđela neće da mi se izvini, ne može da me odšteti i da ne preuzme odgovornost. To dokazuje tu vrstu neodgovornog ponašanja bez argumenata. Ja sam prvi protivnik kršenja zakona, ali moramo da razlikujemo flert i udvaranje od prostora za osudu a to je svaka vrsta agresije. Ne možemo da se ponašamo stihijski. Kada mediji sude, sve je proizvoljno i šta se sad dešava. Muškarci i žene zaziru jedni od drugih, a to i jeste cilj Zapada - objašnjava Lečić.

24sedam/Goran Sivački
Anđela Jovanović

On se osvrnuo i na odnos sa njenim roditeljima, koji su mu i kolege, ali ističe da ne želi da ih meša u ovo, već da smatra da je Anđela ispala neprofesionalna.

- Ona je odrasla osoba, ne mogu ja da zovem Anđeline roditelje... Ispada da ja treba da je podučavam, prosto ne može to da radi. Čkalja i Paja Vuijisić nisu govorili, pa su radili profesionalno. Trebalo je tri nedelje ranije da reaguje, a ne u minut do 12. To je neprofesionalno – dodaje on.

ATAImages/ Antonio Ahel
Branislav Lečić

Glumac je na kraju prokomentarisao reakcije nekih od njegovih kolega i još jednom istakao da je on u ovom slučaju žrtva, kome se "ukida pravo na rad".

- Muškarci se pretvaraju u kišne gliste, ali ako dođemo i situaciju da su muškarci kišne gliste, a žene umišljene ćurke, šta ćemo onda... Irfan Mensur je reagovao kao čovek zdravog razuma i to je jedino što sam tražio. I Irfana su napali, ali uvek postoje dostojanstveni ljudi – od Eve Ras, Laneta Gutovića, a ovi drugi koji formiraju moderno razmišljanje oni to rade jer im treba promocija da bi se plasirala ta zapadna agenda. Ukida mi se pravo na rad, a šta je to, to je fašizam. Ne moram ja da radim s onima koji to ne žele, sve u redu, ali neka se to javi na vreme i profesionalno - zaključio je Lečić u emisiji "Premijera Vikend-Specijal".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike