Šta se krije iza velike pobune protiv Lečića? Mirjana Karanović najoštrija, Sloboda Mićalović otkrila zašto je podržala Anđelu

07.03.2024

08:30

0

Za 24sedam su se oglasile umetnice koje su juče podržale koleginicu ispred suda i svaka je različito bila glasna

Šta se krije iza velike pobune protiv Lečića? Mirjana Karanović najoštrija, Sloboda Mićalović otkrila zašto je podržala Anđelu
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Juče, 6. marta, brojne glumice došle su u Prvi osnovni sud u Beogradu kako bi pružile javno podršku koleginici Anđeli Jovanović, tuženoj od strane Branislava Lečića jer je odbila da igra sa njim u seriji "Radio Mileva". Ona je objasnila da je to zbog "neprijatnog iskustva iz prošlosti", ali i optužbi njenih koleginica na Lečićev račun.

Suđenje je juče odloženo za 30. septembar, a pre nego što je počelo, Anđelu je dočekao aplauz od Mirjane Karanović, Tamare Krcnunović, Borke Tomović, Milene Radulović, Ive Ilinčić, Nine Janković, Maše Dakić, Anđelke Stević Žugić, Mione Marković... Dan ranije, Jovanovićevu je podržala i Sloboda Mićalović.

Međutim, s obzirom na to da Lečić u procesu sa Danijelom Štajnfeld, koja ga je prijavila za silovanje, gotovo da nije bio ni osumnjičen u procesu jer je izjavu davao kao građanin, a krivična prijava odbačena, postavlja se pitanje zašto je glumac toliko omražen.

Glumica Mirjana Karanović prva je 2021. godine poslala saopštenje Jugoslovenskom dramskom pozorištu odbivši da nastavi s njim da igra u predstavi "Mamu vam je*em, ko je prvi počeo", a ni kasnije nije promenila mišljenje.

Nemamo obavezu prema Lečiću

Da li sve ukazuje na to da glumice znaju o Lečiću nešto što još nije isplivalo u javnost, a u glumačkim krugovima je poznato, Karanovićeva je za 24sedam rekla:

- Mislim da već i sami znate odgovore. Ja nemam vremena da se bavim time. Imam vremena samo za svoje prijatelje i osobe do kojih mi je stalo - rekla je glumica, dodajući da niko nema obavezu da se sa Lečićem druži i radi.

Antonio Ahel/ATA Images
Iva Ilinčić, Mirjana Karanović i Milena Radulović

Milena Radulović, koja vodi slučaj protiv Mike Aleksića za silovanje, upravo je natuknula u svojoj prvoj izjavi o slučaju Anđele Jovanović da je glumac na lošem glasu.

- Podrška, Anđela! Zato što, nevezano samo za slučaj koji je odjeknuo, ne postoji mlada glumica koja je radila sa Lečićem i nije imala situaciju koja bi se danas jasno i zakonski nazvala seksualnim uznemiravanjem. I to je celoj branši dobro poznato - rekla je nedavno. Međutim, kada smo je pozvali sa pitanjem da objasni situaciju o masovnoj podršci Anđeli, prilično neprijatno nam je poručila:

- Nije mi on u fokusu, Anđelu sam podržala i već sam objasnila zašto, nema potrebe da ponavljam. Nju sam podržala jer je napravila hrabar iskorak - rekla nam je Milena, ne želeći dalje da čuje pitanje koje smo hteli da joj postavimo.

Tužba je nedopustiva

S druge strane, ni Sloboda Mićalović iz nekog razloga ne želi da se udubljuje u priče o Lečiću, nije želela da "pravi cirkus", te tako nismo dobili odgovor na pitanje kako kometariše broj glumica koje su podržale njenu koleginicu, kao i to da li se o Lečiću u glumačkim krugovima zna nešto o čemu se u javnosti ne govori.

A.K./ATAImages
Sloboda Mićalović

- Ne želim dalje da komentarišem. Pružila sam podršku Anđeli zbog tužbe, jer je to nedopustivo - rekla je kratko Sloboda za 24sedam, a na pitanje da li bi i ona odbila da igra sa njim ostala kategorična:

- Neću vam odgovoriti, jer su ovo teške teme, nisu za cirkus.

Nina Janković nije odgovorila na naša pitanja direktno, ali je rekla zašto je podržala Jovanovićevu i istakla da joj veruje.

ATAImages/ Antonio Ahel
Iva Ilinčić, Mirjana Karanović i Milena Radulović

 

- Svako ima slobodu izbora da želi da radi sa nekim zbog svog iskustva i ličnog odnosa sa tom osobom. Verujem koleginici Anđeli i zato sam bila tu da joj pružim podršku - zaključila je ona.

Samo o podršci, ostalo ne žele da komentarišu

Borka Tomović insistirala je na jedinom odgovoru o slučaju Anđele, ne želeći da komentariše temu o kojoj smo je pitali.

- Dajem svoju punu podršku Anđeli, ne bih dalje komentarisala ovu temu - kratko je rekla Tomovićeva.

Miona Marković takođe se pojavila u sudu juče, ali nije želela opširnije da priča. Kada smo je upitali da li ima neka saznanja o Branislavu Lečiću, o kojima možda ne bi otvoreno govorila u javnosti, kratko nam je rekla:

ATAImages/ Antonio Ahel
Anđela Jovanović se grli ispred suda sa koleginicama

- Dajem podršku Anđeli, što sam danas i dokazala. Slažem se sa onim što je ona već rekla u javnosti - naglasila je Miona.

Kontaktirali smo i Tamaru Krcnunović i Anđelku Stević Žugić, ali jedine nisu htele baš ništa da nam kažu o ovoj temi, iako su javno istupile protiv Lečića, a stale uz Jovanovićevu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike