Majku našeg muzičara zamonašio je patrijarh Pavle: U ovom manastiru provela je više od tri decenije života!

18.02.2024

17:55

0

Ime joj je Angelina i Zoranu Dašiću Daši bila je najveća podrška

Majku našeg muzičara zamonašio je patrijarh Pavle: U ovom manastiru provela je više od tri decenije života!
Zoran Dašić Daša - Copyright ATAImages/Marija Mlađen

Majka osnivača „Legendi", Zorana Dašića Daše, bez koje je on ostao pre par godina, bila mu je ogromna podrška. Angelina je bila ta koja mu je još kao dečaku poklonila gitaru, nakon čega je on, prema sopstvenom prizanju, odmah pustio kosu i počeo da svira.

- Tu je bila peščara, pustinja, močvare... Kupao sam se u Savi na kupalištu Bombaj, pecao ribu u kanalima Petrac, Galovica i Dunavac... Dve godine stariji brat Dragan i ja bili smo bezbrižni i srećni. On je bio đak generacije. U to vreme bilo je sramota biti loš đak, ne biti odličan, ne studirati... I ja sam bio vukovac sve dok nisam dobio gitaru. Majka mi ju je poklonila za 13. rođendan. Odmah sam pustio kosu - pričao je „Blicu" on ranije prisećajući se detinjstva kod Studenjaka, spomenuvši tako i majku o kojoj u javnosti nije često govorio; ona se, inače, 1990. godine zamonašila u manastiru Rakovica.

Zamonašio ju je ni manje, ni više, nego patrijarh Pavle, a ona je tamo potom provela nešto više od tri decenije svog života.

Sa druge strane, ovako je Daša osnovao „Legende":

- Lazan Marin Laza i ja smo napravili „Legende" '87. godine. Ja, bluzer, hardroker i danas volim da sviram metal za svoju dušu, čujem tamburicu kod grupe „S vremena na vreme" i osetim nešto toplo u grudima. Počne to da me kopka i krenem da razmišljam kako mi nikada nećemo svirati rok kao Englezi i Amerikanci, jednostavno nije nam u krvi. Daj nešto svoje, u različitosti je bogatstvo, kažem i, sa Lazom 1987. napravim „Legende“ - objašnjavao je za iste medije jednom prilikom on.

Tu se, međutim, nije i zaustavljao.

„Bora nam je mnogo pomogao!"

Bora Đorđević, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Kada je Bora Đorđević čuo šta nameravamo, rekao je: „Odlično, napravićemo najbolji kafanski bend svih vremena!" On je tada izvukao svu lovu, platio studio, uradio tekstove za celu prvu ploču „Legendi", sve je učinio samo da nas progura, da nam pomogne. Na drugoj ploči nije imao vremena da nam uradi tekstove, jer je spremao pesme za „Čorbu". I tako sam slučajno ja počeo da pišem - kazao je Daša.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike