Daša iz "Legendi" otkrio neočekivanu stvar: Branili su nam promociju koncerta u Hrvatskoj jer pričamo na srpskom

22.11.2022

18:20

0

On se prisetio ovog nemilog događaja koji se odigrao pre nekoliko godina

Daša iz "Legendi" otkrio neočekivanu stvar: Branili su nam promociju koncerta u Hrvatskoj jer pričamo na srpskom
Zoran Dašić Daša - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Muzička grupa "Legende" više od tri decenije postoji na domaćoj sceni, a ono po čemu su specifični jeste da neguju tradicionalni i autentični zvuk. No, ne dopada se svima to šta oni rade i ko su, pa im je tako jednom prilikom bila u potpunosti zabranjena reklama za koncert u Hrvatskoj.

Kako je ispričao Zoran Dašić Daša, član ove grupe, jedini način na koji su uspeli da reklamiraju koncert bio je putem plakata na banderama i interneta.

- Imali smo koncert pre jedno tri do četiri godine u koncertnoj dvorani "Lisinski" u Zagrebu. Nama je tada bila zabranjena sva moguća reklama i nismo gostovali ni na jednom mediju. Takođe nam nijedan medij nije došao. Mi smo to radili kao pre 50 godina, plakatima koje smo lepili na bandere i preko interneta - ispričao je Daša.

ATAImages/Antonio Ahel
Zoran Dašić Daša

Kako je otkrio, za organizaciju svega bio je zadužen moćan čovek iz Hrvatske, koji je želeo da "Legende" gostuju kod njih, ali čak ni on ništa nije mogao jer su muzičari iz Srbije.

- Nama je organizovao čovek, koji je takođe Hrvat, i veoma moćan čovek. On je nama rekao da dolaze raznorazni iz Srbije i da hoće da njegovi Hrvati vide nešto zaista vredno. "Vi ste dragulj na muzičkoj sceni" to su bile njegove reči i hteo je da vide pravu srpsku muziku, a ne ove koji dolaze raznorazni po tim klubovima - rekao je Daša, piše Kurir i dodao:

ATAImages/Antonio Ahel
Zoran Dašić Daša

- Međutim on se razočarao jer nije postojala mogućnost reklame. Kasnije sam dobio objašnjenje da ekavica tamo ne prolazi u medijima. To je meni zasmetalo, mada mi smo takav narod i prihvatamo sve široka srca i sve zaboravljamo. Tako i ja zaboravljam sve ružne stvari i gledam da pamtim samo lepe stvari, ali mislim da nekada i preterujem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike