"Pevam svojoj ženskoj strani": Filarri progovorio o predrasudama i sajber nasilju kroz koje je prošao

17.02.2024

13:33

0

Ima podršku porodice

"Pevam svojoj ženskoj strani": Filarri progovorio o predrasudama i sajber nasilju kroz koje je prošao
Filip Marinkov Filarri - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Mladi umetnik Filarri ove godine će ponovo okušati sreću na takmičenju "Pesma za Evroviziju", a njegova numera "Ko je ta žena" zaintrigirala je slušaoce. Kako je reč o provokativnom nazivu, Filarri je sada objasnio o čemu govori tekst pesme.

- Eto mene ponovo na PZE-u sa novom, moćnijom i mnogo ozbiljnijom pesmom, kakvu ovakvo takmičenje i zahteva. Ovo je najozbiljniji i najintimniji tekst do sada od mene, a pevačke deonice su veoma zahtevne i snažne. Tekst ove pesme je višeslojan, postoje mnogi načini da se protumači i shvati poruka moje pesme "Ko je ta žena". Neki bi pomislili da pevam nekoj ženi, neki bi pomislili da pevam o prihvatanju rodnog identiteta, dok ja ovu pesmu posmatram na treći način. U ovoj pesmi pevam svojoj ženskoj energiji ili ženskoj strani, koju svaki muškarac ima u sebi, kao sto i svaka žena ima u sebi mušku energiju. Ženska energija u meni je moja nežnost, moja kreativnost i moja emocija. Suština je u tome da koja god energija u nama bila dominantnija, i da ako smo suprotnog pola od iste, ne treba je se stideti ili plasitii, već je osvestiti i negovati kako bismo bili u balansu i naravno srećni i zadovoljni sobom. Ja sam ponosan na svoju žensku stranu, srećan sam u svojoj koži. Volim sebe i volim što sam baš ovakav kakav sam - kaže on.

ATAImages/Antonio Ahel
Filarri

On je oduševljen ovogodišnjim takmičarima, pa ne može da izdvoji favorita, ali se raduje što će premeriti snage sa najboljima do sada.

- Poslušao sam pesme kolega i zaista ne znam koga bih pre pohvalio. Mislim da je ovo najjača PZE godina do sada. Stvarno su svi na visini zadatka, jako se trude, biće svega. Volim sve različitosti koje nam ovaj festival donese. Ovo je zaista najbolja prilika za predstavljanje svog talenta i svoje priče. Ove godine mi se čini da ćemo imati odličan šou i da će publika biti jako zadovoljna svime što smo pripremili. Razne pesme su me ove godine iznenadile, ukratko: kada god mi treba energije ili dodatnog elana pustim pesmu Zejne i urlam “Filarri je najbolji”, Zorjina pesma me je ostavila bez daha i vrlo rado bih joj ukrao pesmu, Iva Lorens je opet oduševila simbiozom različitih žanrova, volim kako se ona uvek igra sa muzikom!

F.S./ATAImages
Filarri

Često se susreće sa predrasudama

Zbog svog stila često je na meti komentara, ali mu predrasude ne smetaju već su ga podstakle da razmišlja o tome zašto drži "gard" od nepoznatih.

- Predrasuda koju najčešće čujem o sebi jeste da sam nadmen i nepristupačan. Sa strane ljudima delujem hladno i često se veoma iznenade kada me upoznaju, jer im je utisak sa društvenih mreža sasvim drugačiji. Meni je to bilo čudno, jer sam veoma komunikativan i druželjubiv, ali kada sam bolje razmislio sigurno nesvesno držim gard, zbog svih negativnih stvari koje mi se dešavaju na internetu. Sajber nasilje čoveka natera da nosi štit, bude distanciran i ne pusta ljude tako lako u svoj svet - smatra on. 

Zbog sajber nasilja povremeno se povuče u sebe, te priznaje da mu je trebalo vreme da razvije mehanizme kojima se štiti od negativnih komentara.

- Zavisi… Sada sam već dovoljno dugo u svemu ovome i naučio sam da ružni komentari na internetu zaista ništa ne predstavljaju, kao i to da nemaju nikakvu moć. Tačnije ja ne dozvoljavam da me ljudi koji se kriju iza lažnih profila, bez ikakvog kredibiliteta, znanja i uspeha poljuljaju i povrede. Danima kada sam osetljiv, emotivan i razdražljiv - trudim se da ostavim telefon i ne obraćam pažnju na ružne komentare. Sa druge strane, u prethodnom periodu desile su se neke stresne i strašne situacije. Jedna od njih je sajber nasilje koje sam doživeo od uticajne ličnosti prošle godine. Ta situacija je učinila da dobijem gomilu pretnji smrću, da jedan period umišljam da me neko prati na ulici i da mi stvori anksioznost kada sam među ljudima. Gomila istomišljenika se udružila u mržnji upućenoj meni bez razloga i smisla. Dugo mi je trebalo da opet ojačam, dignem glavu i hrabro koračam dalje…

24sedam/Katarina Mihajlović
Filarri

Ima podršku roditelja

U svemu ovome najveća podrška su mu roditelji, koji su mu pomogli na samom početku, ali mu se nisu mešali u izbore u karijeri.

- Imam punu podršku roditelja i cele porodice u svemu što radim. Osim bezgranične ljubavi i razumevanja, oni su uložili sredstva u mene i moju karijeru na početku, bez ikakve garancije da će ovo sto radim uspeti ili se isplatiti. Mislim da mi veća potvrda od toga ne treba. Naravno da se u nekim stvarima ne razumemo zbog razlike u godinama, ali me nikada nisu uslovljavali načinom na koji treba da radim stvari kada je u pitanju moja karijera i u svakom projektu imam maksimalnu slobodu, što se može i videti. Veoma sam srećan zbog toga i ovim putem želim da im se zahvalim i kažem da ništa od ovoga sto radim, ne bi bilo na ovom nivou bez njihove podrške. Zahvalan sam na svoj ljubavi, podršci i razumevanju koje nesebično dobijam od svojih najbližih prijatelja i porodice - kaže on.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike