„Treba da budem go ili ćelav za dobar plasman..." Saša Kovačević siguran: Muzika se na tom takmičenju gleda!

14.02.2024

00:20

0

Smatra da je u godinama kada mlađima treba da prepusti ovu poznatu scenu...

„Treba da budem go ili ćelav za dobar plasman..." Saša Kovačević siguran: Muzika se na tom takmičenju gleda!
Saša Kovačević - Copyright ATAImages/Dušan Milenković

Kako se bliži „Pesma za Evroviziju", sve su glasnija šuškanja o tome ko bi mogao da predstavlja Srbiju na predstojećem „Evrosongu". Saša Kovačević, gostujući u jednoj emisiji, progovorio je na temu same „Evrovizije" pa otkrio zašto se on nikad nije prijavio za ovaj šou i uprkos tome što je mnogo onih koji bi i te kako voleli da ga vide na toj velikoj sceni. 

- Da se vratimo deceniju unazad, da sam imao pozive i da sam bio zagrejaniji za „Evrosong"... Ali, konceptualno je bilo drugačije. Imali smo dva ili tri kompozitora za iks-ipsilon izvođača, u nekom trenutku sam i ja bio jedan od njih koji je dobio ponudu da se pojavi, ali muziku i tekst moram da doživim da bih mogao da prenesem publici. U tom slučaju, to se nije desilo - otvorio je dušu on u „Prvom redu", pa nastavio o tome zašto danas sebe i ne vidi u tom takmičenju koje će se ove godine, podsetimo, odviti u Malmeu. 

„Da se skinem go ili ošišam na ćelavo..."

Saša Kovačević, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Što se „Evrosonga" tiče, to nije nešto gde se ja sada pronalazim. Smatram da se muzika na tom takmičenju gleda, više se ne sluša. Čast izuzecima, neću da omalovažim nikoga ko se pojavio prethodnih godina i ko je imao kvalitetne numere. Pričam globalno o tom takmičenju. Danas je sve potpuno drugačije. Ako bih bio go na bini, ošišao se na ćelavo i ne znam šta uradio i imao neke repeticije u pesmi koje su muzika za Teletabise, pretpostavljam da bi to doprinelo da plasman bude bolji. Svi znamo da je to tako i da je to srž svega. Ne vidim sebe u tome i mislim da sam u godinama kada treba mladima da prepustim da napadnu tu scenu - istakao je Kovačević, koji se potom dotakao i muzike koja je danas u trendu.  

Ona mu, priznaje, nije bliska. 

- Trendovi su bili, biće ovakvi i onakvi. Reći ću nešto što ne ide u prilog današnjim trendovima, žao mi je što muzike kao muzike više nema. Sve su neki bitovi, tekstovi u najmanju ruku dekadentni i podstiču mlade na potpuno drugačije stvari. Jako bih voleo da se vrati muzika. Između ostalog, sa numerom „Noćna ikona" smo pokušali da mlade generacije uputimo na muziku. Da li se nekome dopada moja muzika ili ne, to je relativna stvar, ali kad bi se više nas potrudilo da šalje drugačiju poruku kroz tekstove, bez obzira što su ljubavne pesme, nekako je poruka uvek ljubav. Emocija je uvek najčistija kroz takve tekstove. Nisam uvek bio preterano ljubavni tip u tekstovima, ali sam se u 70, 80 odsto slučajeva trudio da prenesem malo drugačiju emociju i drago mi je da imam i dalje publiku koja to prepoznaje - kazao je on. 

Zorana Tasovac i Saša Kovačević, ATAImages/Antonio Ahel
 

Sa druge strane, tokom istog gostovanja, Saša se osvrnuo na zabranu njegovog konecrta u Hrvatskoj protekle godine. 

- Trudio sam se da diplomatski odgovorim medijima. Moja je uloga bila da širim ljubav i to će tako uvek biti. Ako to neko doživljava na drugačiji način i da treba da se stavi u drugi plan, to govori o njemu. Vaspitavan sam da muzikom ulepšavam ljudima život, ako je to moguće - poručio je Saša u pomenutoj emisiji. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike