"Arkan je ubio Džejovog brata!" Jelena Karleuša nikad brutalnija: On je morao da mu peva!

25.01.2024

15:36

2

Ramadanovski je jako cenio njenu pokojnu majku

"Arkan je ubio Džejovog brata!" Jelena Karleuša nikad brutalnija: On je morao da mu peva!
JK, Džej, Arkan - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/MN Press

Jelena Karleuša karijeru je započela kao maloletna devojčica, i sada je opisala kako je doživela period devedesetih, o kojem se i danas dosta priča.

- Sećam se da sam ja kao devojčica koja je tek završila osnovnu školu 1995. godine snimila prvi album. Tako da usred tih nesrećnih devedesetih, jedna klinka sa Fontane iz jedne osnovne škole ozloglašene gde je nekoliko dečaka do osmog razreda ubijeno u školskom dvorištu jer su to takve godine bile, snimila prvi album - istakla je Jelena, pa se osvrnula na to ko su, u to vreme, bili heroji:

- Sećam se heroja ih, tačnije antiheroja jer su nam tada, mom narodu, heroji bili antiheroji, u stvari pogrešni uzori, pogrešne majke i očevi nacije. Sve smo to bili mi devedesetih, pljačka i korupcija naroda, banke koje su otimale štednju narodu i tako - rekla je na početku pevačica, koja ističe i svoje poznanstvo sa pokojnim Džejom Ramadanovskim, po čijem životu je sniman film "Nedelja"

ATAImages/Antonio Ahel
Jelena Karleuša

 

- Nisam pogledala film o Džeju, ali sam odlično poznavala Džeja. Ja sam Džeja mnogo volela i on je voleo mene. On je izuzetno poštovao moju majku i bili su prijatelji. Ali je Džej bio momak sa Dorćola, mnogo stariji od mene, koji je bio okružen tim svetom sa one strane zakona. Prosto njegova muzika, njegovi tekstovi, način na koji je pevao, njegovi počeci, njegovo tužno detinjstvo i odrastanje je bilo nešto što je mnoge momke izgubljene u vihoru devedesetih inspirisalo, davalo im snagu, taj njegov glas, ta njegova muzika da izdrže u tom nekom pronalasku sopstvenog puta koji je uglavnom bio loš i površan - izrazila se Jelena.

ATAImages/ Antonio Ahel
Džej

 

"Paradoks je da Ceca peva naslovnu pesmu"

Numeru "Za kraj" otpevala je Ceca Ražnatović, a Karleuša je iznela navode o njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatović Arkanu.

 - Koliko ja znam, Arkan je ubio rođaka ili čak brata Džeja Ramadanovskog. Mislim da se to zna. Ne znam šta su u filmu prikazali, ali mi je bilo tužno da je to Džej i znao, ali je bio primoran da bude zabavljač tih likova poput Arkana jer nije imao drugog izbora. Ono što bih dodala je jedan paradoks, da baš supruga Željka Ražnatovića Arkana, koji je ubio Džejovog brata, peva naslovnu numeru za ovaj film. Drago mi je što se to desilo. Jedan paradoks koji na neki način i oslikava paradoks i tih godina. I nas kao naroda, gde su oni najgori bili predstavljeni kao naši predstavnici, a u stvari su bili nešto protiv čega smo morali da se borimo, ali dugo godina nismo uspevali - oštra je bila Karleuša, i tako nastavila svoj rat sa Cecom.

MN Press
Željko Ražnatović Arkan

 

- Tako da, eto, svako ko pogleda film čuće verovatno i taj glas žene nekog ko mu je ubio brata. Interesantna priča. Ne bih sigurno pričala o obrazu nekog ko je uopšte hteo da peva naslovnu pesmu za taj film, a zna pozadinu i istinu. To nije ni O od obraza, ni Č od čestitosti, ali to su ti zaostali repovi devedesetih loših uzora, lažnih majki i očeva koje su decenijama čitavim novim generacijama i naraštajima bili poražavajući uzor i u smislu filozofije, estetike, ljudskih vrednosti. To smo svi mi gledali kao nešto što želimo da budemo. U stvari je to bio naš nacionalni poraz - ispričala je Jelena.

ATAImages/Antonio Ahel
Ceca Ražnatović

 

"Ko nije poslušao Arkana doživljavao je mnogo toga ružnog"

Pevačica se ovde nije zaustavila, pa je govorila o periodu kada je Ražnatović upoznao i oženio Cecu, koja se tada prezivala Veličković.

- Arkan je napravio od jedne potpuno svadbarske, vašarske pevačice, nacionalnu zvezdu, i svi mediji su morali da to pišu i da opisuju upravo tako. Svako ko nije hteo da posluša Arkana i da piše hvalospeve o njegovoj ženi, je doživljavao mnoge, mnoge ružne stvari. Ja sam čak bila i prisutna kada je jedan tvoj kolega čak i preda mnom dobio udarac od Arkana, to sam mnogo puta i rekla.Tada ja bila jako, jako mlada, maloletna ili tek punoletna i toga se svega sećam kao jednog jako ružnog razdoblja mog života, jer sam čak imala i lični sukob sa Arkanom koji je prerastao u decenijski problem - završila je Jelena za "Kurir".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike