Husa ima tremu zbog premijere filma! "Džej i ja smo bili slični, ali sam ja imao roditeljsku ljubav i siromaštvo mi nije bilo traumatično

11.01.2024

08:30

0

Istakao je za 24sedam da je mnoge scene u "Nedelji" stvarno i doživeo

Husa ima tremu zbog premijere filma! "Džej i ja smo bili slični, ali sam ja imao roditeljsku ljubav i siromaštvo mi nije bilo traumatično
Husein Alijević Husa - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Ekipa filma "Nedelja" o životu pokojnog Džeja Ramadanovskog broji sitno do premijere, a glavni akter Husein Alijević Husa priznaje da ima tremu.

Muzičar, koji je već unapred dobio pohvale zbog verno dočaranog lika i dela čuvenog Džeja, otkrio je za 24sedam koliko je emotivno teško bilo za njega da prolazi kroz projekta, kakva iskustva je poneo i da li će se zadržati da ovom polju umetnosti.

- Imam tremu, kad se rade neke stvari od srca i temeljno, naravno da sam uzbuđen kako će sve to da izgleda.

Džeja poznavao više od 30 godina

- Najslađe su mi reakcije ljudi koje znam ceo život. Kad su videli trejler ništa im nije bilo jasno o čemu se radi, a znaju mene i znali su Džeja. Značilo mi je i što su mi naše glumčine davale vetar u leđa i da je sve što radim ispravno. Pomogli su mi da budem još bolji u svemu tome što sam radio, ma koliko je to bilo blisko meni jer se radi o Džeju koji je pevač i koga sam poznavao. Mislim i da je ovo redak slučaj da je neko igrao nekoga koga je poznavao više od 30 godina i da je pritom isti likom. Zato se i diže ovoliki hajp, jer ja nemam ni Fakultet dramskih umetnosti, ni glumački kurs završen, ali u sebi imam taj persolatiti jer sam od 16 godine pred kamerama - istakao je Husa za naš portal.

ATAImages/Antonio Ahel
Husein Alijević Husa

 

Na pitanje da li ima ambiciju da nastavi u istom smeru posle uloge u "Nedelji", pa iskoristi još neku priliku i uplovi u glumu, Husa kaže da njemu to nije drugi smer.

Snimao film 60 dana

- To što kažem da nisam zvašrio školu i nisam profesionalni glumac, budi ubeđena da je ovo najveća moguća škola koju neki glumac može da prođe. Imao sam na ovom projektu 60 snimajućih dana, što neki glumci odrade u dva projekta. Znao sam da mi je to blisko jer sam glumio u nekim spotovima, a poslednjih 20 godina sam često bio i iza kamere kao reditelj nekih spotova. Sve što se tiče umetnosti, i filmske i muzičke, ne bih ništa zaključavao jer je to moj život - naglašava on, odgovarajući na pitanje koliko mu se ovaj projekat i isplatio u odnosu na šobiznis kojim se bavi.

ATA Images/A.A.
Husein Alijević Husa

- Muzičar sam, kompozitor otkad znam za sebe, takođe sam i izvođač, tako da je muzika moj život i nastaviću njom da se bavim. Sada imam želju da radim pesme za sebe, a ovaj film me je vratio u neke događaje, ali to ne znači da neću biti aktivan kao kompozitor za druge izvođače a svakako ću biti otvoren za pozive nekih reditelja koji u meni prepoznaju da sam kapicitet za ono što im je potrebno. Ceo život sam gledao da i kada mi je teško ne bežim od sebe. Nisam hteo da se spuštam na ono što je ispod mog nivoa, iako sam imao razne ponude za rijalitije gde su neke moje kolege učestvovale - zaključuje Alijević s ponosom čekajući premijeru filma, a s nestrpljenjem ocene stručnog kadra.

"Ovo je priča mog života"

S obzirom na to da glumci neretko tvrde da uloge preživljavaju i mimo kamera u svoja četiri zida, Husa kaže da su Džej i on bili veoma slični. Zato dodaje da bi voleo da glumi "nekog Top Gana ili Rokija", nešto što nema veze s njim ali da se ovde radi o priči "njegovog života", jer je sve to prošao.

ATAImages/ Antonio Ahel
Futa, Džej i Marina

 

- U filmu imamo upoznavanje Marine i Fute sa Džejom. Ja sam sa njima lično imao to upoznavanje sa nepunih 17 godina u njihovoj kući. Sve je to dosta slično...Osećam, naravno, gde je Džej a gde Husa, a nas dvojica smo i emotivno dosta slični kao i priča. Na moju sreću, moja priča je lepša od njegove, jer sam imao roditelje ali sam isto bio iz siromašne sredine ali sam od roditelja imao ljubav što me je izgradilo u ovakvu ličnost. Tako da siromaštvo nikada nisam traumatično doživljavao - kazao je za kraj muzičar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike