Severina poslala otvoreno pismo Vrhovnom sudu! Objavila poruke s veštakom: Moje dete je doživelo traumu kod oca! (FOTO)

24.01.2024

19:05

0

Preplašeni čovek poželeo joj je svu sreću, rekavši joj da zna kroz šta prolazi

Severina poslala otvoreno pismo Vrhovnom sudu! Objavila poruke s veštakom: Moje dete je doživelo traumu kod oca! (FOTO)
Severina Vučković - Copyright ATAImages/A. A.

Severina Vučković poslala je otvoreno pismo Vrhovnom sudu u Hrvatskoj, čijom odlukom joj je u potpunosti oduzeto starateljstvo nad detetom.

- Dragi Vrhovni sude... Dakle, s obzirom na to da ste javno objavili vašu odluku i to pre nego je meni odluka uručena, javno vam i dogovaram. Ja sam S.V. (a ne S.K., kako ste napisali u odluci). Mama kojoj ste uzeli dete, kako biste ispravili "neujednačenu sudsku praksu" i "greške u proceduri" u postupku koji je završen pre dve i po godine. Proceduralna greška se sastoji u tome da je, po vašem mišljenju, sudsko veće u postupku za starateljstvo trebalo da sasluša veštake, koji su nalaz pisali gotovo godinu dana ( a trebalo je da bude gotov za mesec dana) - napisala je ona, pa istakla neka imena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

- Znači, oba veštaka, Grošić i Dijanić, koji su, uzgred, zadnji put videli moje dete pre tri i po godine, nisu usmeno obrazložili svoj nalaz, kažete. Na sud su pozvani. Dijanić se opravdala nalazom da je bolesna, a veštak Grošić da je kognitivno nesposoban. Svoj nedolazak na sud opravdao je, citiram: "Zbog nedostatka kognitivnih i intelektualnih spsobnosti, vezanih upravo za konkretan predmet". Tim rečima doslovno. Pitam se je li možda bio i kognitivno nesposoban kad je radio nalaz ili kad ga je poslao? Ali to je druga tema... 

ATAImages/Antonio Ahel
 

 

- Pa da vam pojasnim, Vrhovni sude… Veštak Vladimir Grošić me je u jesen 2021. godine pozvao u park Maksimir u 21 čas, jer on tamo džogira, obrazloživši da ne može da me primi u bolnici. Bila sam prestravljena, ali sam otišla zbog sina. Tada mi je rekao da je zatražio svoje izuzeće iz predmeta, jer su mu pretili. Rekao je da su mu pretili da će izgubiti posao, da znaju gde mu starija ćerka studira i da se uplašio za svoje dete. Spominjao mi je da je Gzim Redžepi upleten u sve i da Gzim i Milan rade zajedno. Rekao mi je da je Milan Popović, citiram: "Psihopata bez mogućnosti lečenja“ i da mi želi svu sreću i da zna kroz šta prolazim.

- Tom prilikom mi je rekao i da su oni ocenili da dete treba ići majci tj. meni, ali da Gzim Redžepi ne bi bio srećan zbog toga i da on (veštak) može izgubiti posao. Molila sam ga da se ne izuzima i da odemo zajedno u USKOK da to prijavimo. Rekao je da se boji. Otišla sam u USKOK dan posle s prijateljicom i svedokom Zinkom Bardić i sve im ispričala. U USKOK-u je na ispitivanju to potvrdio i sam veštak Grošić. I onda se nije događalo ništa. I tako mesecima. Onda se doznalo da je sud odbio izuzeti Grošića i on je na kraju morao napisati veštački nalaz.

ATAImages/Antonio Ahel
 

 

- U međuvremenu, krenuo je sudski postupak protiv Gzima Redžepija, a veštak Grošić je na suđenju govorio nešto drugo u odnosu na to što je rekao meni u Maksimiru i na saslušanju u USKOK-u. Čak je spominjao da sam ga u Maksimiru pokušala dirati za kolena. Nikoga to u USKOK-u očito nije ni impresioniralo ni zabrinulo, premda sam tražila da i veštaka terete, jer je nepobitno upleten i jer je očito popustio pritiscima. U strahu za svoje dete, žrtvovao je moje. Veštak Grošić je sada direktor psihijatrijske bolnice. Čini se da je u međuvremenu otklonio kognitivne i intelektualne nedostatke. - Na dan kada je podignuta optužnica protiv Redžepija, u televizijskim je vestima njegov advokat Ljubo Pavasović dao izjavu da je „veštak Grošić nepouzdan, jer je dete prvo odlučio dodeliti gospođi Vučković, pa se hteo izuzeti iz slučaja, a na kraju se odlučio za oca". Između se dogodio susret - nagalasila je pevačica, a tu se nije zaustavila.

"Imamo oca podstrekača..."

- I sad bi, tog i takvog veštaka, kojeg je sudsko veće propustilo saslušati, trebalo saslušati. Ali u stvari možda i ne bi, "zavisi", kažete vi u svojoj odluci. Ako sutkinje neće uzimati u obzir nalaz veštaka. Znači, može, a i ne mora… Znači, imamo oca podstrekača, posrednika Gzima Redžepija i izvršitelja Vladimira Grošića. Mislim da se to zove organizovani kriminal. Šta vi mislite, Vrhovni sude? Kako se to zove? Proceduralna pogreška, udruženi kriminal ili korupcija? Vrhovni sude, i što ćemo sad? - stoji u pismu, a stavila je i jedan hešteg "I vi ćete propevati".

Takođe, obratila se i izvesnom predsedniku Dobroniću.

- Dragi Vrhovni sude i poštovani dobri gospodine predsedniče Dobroniću, vidim da ste digli na veb stranicu vaše institucije i razaslali medijima vašu presudu, doduše, kako se to kaže - anonimnu, dakle s inicijalima, čime ste tobože hteli da zaštitite dete i stranke u postupku. Kako ste dete nazvali A.P., pretpostavljam da se ne radi o Andreju Plenkoviću, nego o mom detetu, pa vas ljubazno molim da pročitate moje otvoreno pismo. Pritom ste nepristojno zaboravili da ja nisam S.K., nego S.V., što je jedna vaša "proceduralna greškica". P.S. posebno vas molim da obratite pažnju na video prilog (i pogledate ga do kraja!) koji se nalazi na kraju ovih slajdova, a u kojem govori LJ.P.V.

Propust je, smatra veće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što veštaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu, uprkos zahtevu jedne od stranaka.

- Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtevala da se veštaci usmeno saslušaju na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, nezavisno od toga što se prethodno izjasnila da na nalaz i mišljenje veštaka nema primedbi, došlo je do bitne povrede odredbi parničnog postupka. Zato je drugostepena presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje - navodi se u odluci, prenosi "Index.hr".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike