Indira Radić se zbog svog imena sretala sa neprijatnim komentarima: Roditelji su me učili da volim sve, a mene su vređali!

10.01.2024

15:22

0

Pevačica je otkrila i zašto je snimila pesmu koju danas svi pevaju

Indira Radić se zbog svog imena sretala sa neprijatnim komentarima: Roditelji su me učili da volim sve, a mene su vređali!
Indira Radić - Copyright ATAImages/ M.M.

Indira Radić spada u red najvećih zvezda na estradnoj sceni regiona, a njeni hitovi postanu evergrin. 

Iako se ne pojavljuje često, kad god da izjavu uvek izazove pažnju, a sada se osvrnula na svoje ime, koje je mnogima bilo neobično, te sa čim se suočavala zbog njega.

ATAImages/M. M.
Indira Radić

- Otac, koji je bio zakleti komunista do smrti, dao mi je ime Indira u čast indijske premijerke Indire Gandi, čijim je političkim angažmanom bio fasciniran. To je bilo u vreme velike i lepe Juge, kada se nije gledalo ko je koje nacionalnosti, veroispovesti. Bili smo svi veoma složni, a roditelji su me još tada naučili tradicionalnim vrednostima života: Poštuj svakoga da bi bio i sam poštovan - istakla je pevačica.

Kako je istakla, ona je želela da snimi pesmu "Srpkinja je mene majka rodila", ali zbog stiha "sve da volim ona me učila".

ATAImages/ Antonio Ahel
Indira Radić

- Zbog imena Indira često sam se susretala s neprijatnim verskim i šovinističkim opaskama. Stoga su moji saradnici imali želju da pesmom kažu ko sam! Poenta numere nije deo "Srpkinja je mene majka rodila", već "Sve da volim ona me učila". Iako sam po nacionalnosti Srpkinja, ujedno sam i neko ko je odrastao u Bosni. Bila sam okružena muslimanima, katolicima i pravoslavcima. Naučena sam da ljude ne delim prema nacionalnosti - zaključila je Indira Radić, piše Informer.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike