"Ceca je tražila da joj dam pesmu 'Zmaj', rekla mi je da je ona njen život": Kompozitor otkrio priču koja stoji iza Indirinog hita

29.11.2023

15:33

0

Pesma Marine Tucaković napunila je dvadeset godina

"Ceca je tražila da joj dam pesmu 'Zmaj', rekla mi je da je ona njen život": Kompozitor otkrio priču koja stoji iza Indirinog hita
Indira Radić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Indira Radić je davne 2003. godine snimila pesmu "Zmaj", a ona je i danas jedna od njenih najpopularnijih. U prilog tome govori i činjenica da na Jutjubu ova numere ima preko 45 miliona pregleda. 

Međutim, malo je poznato da je Svetlana Ceca Ražnatović na prvo slušanje želela ovu pesmu za sebe, ali joj kompozitor Goran Ratković Rale nije dao jer je već bila namenjena Indiri. 

- Ceca mi je tražila da joj dam pesme "Zmaj" i "Nisam sumnjala". Rekla mi je: "Rale, te dve pesme su moj život". Rekao sam joj da mi je žao, ali nisam mogao to da uradim jer sam ih za Indiru pisao. Ceca je pesme čula kod Marine i dopale su joj se.

YouTube/TV Grand
Goran Ratković Rale

Godinama se pričalo da je inspiracija za tekst pronađena u tužnoj priči jedne devojke koja je bila nasamrti i navodno je posvetila dečku.

- Ma znam za tu priču. Ne znam dal da rušim sve to (smeh). Marina je pisala tekst, sećam se kad sam otišao kod nje, pita me: "Šta ćeš da piješ?". Ja se odvalio od alkohola, kad ona meni čita tekst koji je genijalan, ali kad sam čuo stih "budi uvek kao zmaj", skočim i kažem: "Ženo, jesi ti bre normalna, kakvi zmajevi". Ona mrtva hladna kaže: "Pa to ti je najbolje u pesmu, ali promeniću". A Indira traži da joj Marina ponovi stih i viče kako je do odlično, pa onda viče na mene da nisam normalan. I stvarno, posle se ceo album zvao "Zmaj".

Antonio Ahel/ATAImages
Indira Radić

Zanimljive anegdote pamti i sa snimanja albuma "Moj živote da l si živ".

- Recimo, za pesmu "Moj živote dal si živ" napisala je potpuno drugi tekst koji je posle otpevala jedna druga muzička zvezda jer sam ja odbio. Posle nekog vremena me zove da dođem i ona mi čita tekst. Kad je rekla "moj živote dal si živ", ja skočim i glavom udarim u vrata njenog toaleta i napravim rupu! (smeh). Rekoh, kupiću ti vrata, daj tekst. A ona kaže "e ku***, nema tekst, al ce biti". Ja mislio ona se zeza, kad stvarno nije imala ništa osim strofe i prvog stiha refrena. I kad smo snimali ostala samo ta pesma, poslednje veče, sutra treba da se miksuje. Zovem je i kažem: "Daj Maki, večeras mora da snimimo" i posle 15 minuta zove i kaže: "Piši". Ja zapišem, kažem: "Pevaj Indira, sad nemamo kud". Taj album je bio ludilo - rekao je on za Kurir

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike