"Rođaka i ja odemo u šumu sa sekirčetom": Dragana Mirković u Beč prenela sve božićne običaje

07.01.2024

19:55

0

Ulogu je prenela na sina

"Rođaka i ja odemo u šumu sa sekirčetom": Dragana Mirković u Beč prenela sve božićne običaje
Dragana Mirković - Copyright ATAImages/M. M.

Dragana Mirković sa svojom porodicom proslavlja sve verske praznike, pa tako i Božić, koji je do sada obično slavila u rodnom Kasidolu, ali je ove godine napravila izuzetak.

Naime, porodica Bijelić ovog puta je ostala u domu u Beču, a njen naslednik Marko nedavno je na sebe preuzeo običaj sečenja badnjaka. 

- Kod mene u selu u letnjoj kuhinji na podu je slama, i mi na podu sedimo, jedemo. Selo jeste sačuvalo te običaje, ali ja u Beču to nisam mogla, međutim imam prijatelja sveštenika, koji mi stalno daje slamu za Božić, a iznad kućemo imamo šumu i moja rođaka BIlja i ja odemo u tu šumu sa sekirčetom i da uzmemo Badnjak. Sad godinama nakon svega, Marko je nastavio sve i on to radi savršeno - rekla je Dragana za Pink. 

ATAImages/ M.M.
 

Podsetimo, Dragana je nedavno govorila o svojoj karijeri, te priznala da se dugi niz godina borila sa tremom jer je po prirodi vrlo stidljiva. 

- Snimila sam prvu ploču sa 15 godina i odmah sam dobila fanove. Zvali su me "čudo od deteta", a ja sam prvih 10 godina imala užasnu tremu. Znala sam samo da dobro pevam. Sebe nisam doživljavala ni kao lepu ni kao zgodnu. I dan-danas sam stidljiva i povučena. Ostala sam devojčica iz Kasidola zarobljena u telu zrele žene od 55 godina. Takođe, kada je bio jubilej 20 godina moje karijere, mislila sam da je to dovoljno i da ne treba više da se bavim estradom. Tada sam zbog fanova 2004. godine snimila album - kaže folk legenda i objašnjava da je scena oslobađa svih stega:

- Jedino na sceni ne mogu da prepoznam samu sebe. Uvek sam volela da igram i zbog plesa sam na sceni bila spremna na sve - zaključuje ona za Informer.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike