Od Mile Jovović do Vikenda - ovo su holivudske zvezde koje danas slave Božić! Pojedinci zbog ljubavi promenili veru (FOTO)

07.01.2024

07:55

2

I za njih je 7. januar veliki dan

Od Mile Jovović do Vikenda - ovo su holivudske zvezde koje danas slave Božić! Pojedinci zbog ljubavi promenili veru (FOTO)
Kristijan Bejl, Mila Jovović, Tom Henks, Kim Kardašijan - Copyright Profimedia

Brojne svetski poznate ličnosti poput Dženifer Aniston, Kim Kardašijan, Toma Henksa, Kristijana Bejla, 7. januara obeležavaju Božić. Kako zbog svojih predaka, tako i iz ljubavi, ova velika imena prihvatila su pravoslavlje, pa danas praznuju i poštuju skoro sve običaje. 

Mila Jovović

 

 

Milica Bogdanovna Jovović rođena je u Kijevu. Ćerka je Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. I svoju ćerku krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu, te Božić porodično slave na ovaj datum. 

Dženifer Aniston

 

 

Poznata „Prijateljica" je religijsko vaspitanje preuzela od svog oca Janisa Anastakisa, pravoslavca s Krita. Dženifer često ide u crkvu, a poznato je i da neretko ostavlja velike priloge - davala je i dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije. Grčka pravoslavna crkva, inače, prihvatila je još 1924. godine novi ili gregorijanski kalendar, pa ona, iako slavi pravoslavni Božić, slavi i 25. decembra.

Bastijan Švajnštajger

 

 

Pošto je stupio u brak s našom proslavljenom teniserkom Anom Ivanović, par takođe obeležava oba Božića i te dane provodi isključivo u porodičnom okruženju i uz običaje. 

Jedna od najpoznatijih starleta, s druge strane, nikako ne zaboravlja svoje poreklo.

Kim Kardašijan

 

 

Porodica Kardašijan, naime, vuče korene iz Jermenije, a preci Kim su živeli na područiju današnje Turske. Iako je već četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, ona ne propušta i da 7. januara čestita Božić svima koji slave na ovaj dan. 

Naomi Kembel

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BMW (@bmw)

 

Britanski supermodel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve tokom veze da tamošnjim tajkunom Vladislavom Doronjinom, prenosili su i strani mediji. Otad i ona 7. januara obeležava ovaj veliki praznik.  

Tom Henks

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

 

Ovaj glumac jedan je od onih koje je ljubav „odvela" u pravoslavlje. Kada je izgovorio sudbonosno „da" koleginici Riti Vilson, doneo je ovu odluku i nikad nije zažalio. Ritin otac je, inače, iz Bugarske, a majka joj je Grkinja poreklom iz Albanije.

– Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca – objasnio je svojevremeno Tom. 

Kristijan Bejl

Sibi Blažić i Kristijan Bejl, Profimedia
 

Kao i prethodno pomenuti kolega, Bejl je prešao u pravoslavlje pošto se oženio. Otkad se zavetovao na večnu ljubav Sibi Blažić, Božić slavi 7. januara. 

Dejv Gan

Dejv Gan, Profimedia
 

I frontmen „Dipeš moda” prešao je u drugu veru - po sklapanju braka, sa Dženifer Skilaz, koja ima grčko poreklo.

Vikend

Vikend, Profimedia
 

Pevača Ejbela Tesfajea (The Weeknd) majka je podigla s bakom, pošto se razvela od njegovog oca. Jednom prilikom, on je ispričao kako je kao mali s bakom često išao na služenja pri Etiopskoj pravoslavnoj tevahedo crkvi. Kada mu je izašao album „Dawn FM", brojni su bili fanovi na „Reddit-u" koji su istakli kako veruju da je „ovi bio i njegov poklon za Božić za njih". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike