Poznati koji su preminuli u 2023. godini: Porodice, prijatelji, ali i brojni fanovi su ih ispratili sa velikom tugom

30.12.2023

08:45

0

Njihove smrti mnoge su dotukle

Poznati koji su preminuli u 2023. godini: Porodice, prijatelji, ali i brojni fanovi su ih ispratili sa velikom tugom
Zoran Kalezić, Saša Vidić, Aleksandar Kodić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Profimedia/Facebook

Pored poslovnih, pa i uspeha na privatnom planu i tužni događaji na estradi svakako su ostavili traga u 2023. godini. Odlazak Zorana Kalezića, Saše Vidića, sinova Enesa Begovića i Mirka Kodića... Mnogima su izmamili suze. Ovih poznatih ličnosti, bez kojih smo tokom godine ostali, još dugo ćemo se sećati zahvaljujući svemu što su za sobom ostavili.

Na samom početku 2023. umro je pevač narodne muzike, Zoran Kalezić, posle duge i teške borbe s karcinomom pluća. Na večni počinak ispraćen je par dana kasnije u Danilovgradu.

Zoran Kalezić, ATAImages/Stefan Tomašević
 

Kako nije želeo da počiva u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, porodica je tu njegovu reč ispoštovala.  

U januaru, takođe, harmonikaš Sreten Gavrić iznenada je preminuo, saopšteno je bilo putem Fejsbuk stranice „Pokrenimo Mačvu". Dugi niz godina, inače, svirao je za Mitra Mirića. Takođe, sarađivao je s još mnogo ličnisti s domaće scene.

Stilista, dizajner i modni kritičar Saša Vidić napustio nas je krajem aprila 2023. godine.

Estradni frizer, Nikola Rakoci, iznenada je preminuo početkom ovog maja, u 38. godini. Brojne poznate ličnosti zanemele su pošto su saznale ovu tužnu vest, a među prvima, putem društvenih mreža poslednje zbogom uputila mu je starija sestra Nataše Bekvalac, Dragana Bekvalac, potom Luna Đogani, Slavica Ćukteraš, Milica Todorović, David Dragojević i drugi.

Tadašnja objava Dragane Bekvalac, Instagram printscreen/draganabekvalac72
 

Sin pevača Enesa Begovića, Armin Begović, umro je sredinom juna i gotovo na očevim rukama. Prema tadašnjim napisima medija, bila mu se vratila autoimuna bolest koja ga je mučila još u ranoj mladosti. Kroz koji dan je trebalo da postane otac, međutim velika tragedija zavila je čitavu porodicu u crno.

 

 

Beogradski di-džej, Đorđe Stojanović, poznatiji kao Džoker, izgubio je u julu bitku sa kancerom limfnih čvorova. Godinama se borio s ovom opakom bolešću, ali na veliku žalost, nije uspeo da se izbori s njom.

Vojaž se oprostio od Đorđa Stojanovića, Instagram printscreen/Voyage.mp3
 

Krajem oktobra, sin harmonikaša Mirka Kodića, Aleksandar, iznenada je preminuo. Bio je Kodićev naslednik iz prvog braka, na kog je on bio izuzetno ponosan. Kada se pročulo da radi kao barmen u lokalu blizu Hrama Svetog Save, a u vlasništvu Dejana Bodiroge, poznati otac nije krio ni koliko je njegov mezimac vredan mladić.

Vlado Pravdić, klavijaturista „Bijelog dugmeta", umro je početkom decembra 2023. godine, uoči svog 74. rođendana. Sa „Dugmetom" je objavio pet albuma - „Bitanga i princeza“, „Doživjeti stotu“, „Uspavanka za Radmilu M.“, „Kosovka djevojka“ i „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo".

Vlado Pravdić, YouTube/Zeljko Savic
 

Zbog smrti mlađeg brata rijaliti igrača Marka Janjuševića Janjuša, Mihaila Janjuševića, mnogi su zanemeli na samom kraju godine. Vest da je mladić pronađen mrtav i da se sumnja da je podigao ruku na sebe čitavu porodicu zavila je u crno. Sahranjen je u rodnom Prijepolju 27. decembra.

Mihailo Janjušević, Instagram screenshot / jannmiha
 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike