"On je nadobudan, a njegova smrt me je šokirala": Napisala je brojne hitove estradnjacima, a sada otkrila ko je kakav

15.12.2023

21:47

0

Jednu pevačicu je istakla kao najgalantniju

"On je nadobudan, a njegova smrt me je šokirala": Napisala je brojne hitove estradnjacima, a sada otkrila ko je kakav
Ljiljana Jevremović - Copyright Printscreen/TV Happy

Ljiljana Jevremović počela je da radi kao tekstopisac u toku studentskih dana, a hit koji ju je proslavio bila je pesma Dragane Mirković "Vetrovi tuge". 

- Prva pesma koju sam pisala bila je "Vetrovi tuge" za Draganu Mirković, to je bilo u periodu kad sam radila diplomski ispit za fakultet. U tom periodu nije bilo poslova za inženjera poljoprivrede. Slučajno sam srela Draganinog kompozitora Pericu Zdravkovića, nisam mu ni verovala da radi za nju. Baš sam imala sreće što sam naletela na njega, on je u tom trenutku radio i za Lepu Brenu. S Brenom tada nisam uspela da ostvarim saradnju jer sam pisala diplomski za fakultet, to mi je bio prioritet - rekla je Ljiljana i dodala da o Dragani ima dobro mišljenje, kao i da saradnju sa njom pamti kao vrlo korektnu. 

ATAImages/ A.A.
 

U pitanju su bile devedesete godine, a za Ljiljana smatra da je tada situacija na estradi bila mnogo bolja. 

- Izgledala je vrlo organizovanije nego danas, nije mogao svako na televiziji da gostuje. Urednici su bili iz stare garde, poput Divne Karleuše na radiju. Oni su poznavali kvalitet pesama, a tadašnje zvezde su nekada manje pričale o svom životu i poslu. To je bila neka zdrava distanca s publikom, koja im je obezbeđivala da budu i poštovani i intrigantni. Danas je sve haotično. Drugačiji su ljudi i danas, nažalost, svako ima pristup medijima, gostovanjima i ujedno ima mogućnost da uđe u ovaj estradni svet, u koji su nekada ulazili samo velikani.

Antonio Ahel/ATAimages
 

Malo je poznato da joj je sestra od tetke Snežana Mišiković Viktorija, a s obzirom na veću razliku u godinama, životni putevi su im se razišli kada je pevačica otišla na studije. 

- Ipak, kada sam doživela najveći uspeh, čestitke od porodice su izostale. Ona, kao i ostali članovi porodice, nije ni znala da sam počela da se bavim muzikom i tek tada kada su izašli "Vetrovi tuge" i "Udahnu duboko", Viktorija je kontaktirala sa mnom. Porodica je bila zbunjena, jer su znali da slušam pop i rok muziku, a završila sam u nekim drugim vodama. Viktorija nije ni morala da mi pomaže jer sam tada imala pozive sa svih strana. Sećam se jednom kad mi je rekla: "Ljiljo, ti ne možeš napisati loš tekst." Pomogla sam kasnije i njoj u snimanju dva albuma, za koji sam napisala dva teksta. Uvek sam bila kao gost dobrodošla kod nje.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Njena prijateljica iz školskih dana bila je Slađa Delibašić, ali ih zaškolu ne vežu najlepše uspomene. 

- Viđamo se ponekad, popijemo po čašu vina, u jako smo dobrim odnosima. Te godine, kad smo sedele zajedno u klupi, ona je doživela tragediju, majka joj je umrla, ja sam joj bila velika podrška. Pomagala sam joj da prebrodi težak period. Imam divna sećanja na taj period, ja sam njoj pomagala oko srpskog, a ona je mene učila da igram koreografiju Lokica uz pesme Zdravka Čolića. Putevi su nam se ponovo ukrstili kada je igrala za Draganu Mirković, imala sam ideju da pesmu "Udahni duboko" dam grupi u kojoj je ona tada nastupala Đogani fantastiko, ali je ekipa s kojom sam sarađivala odlučila da to ponudim Ninu Rešiću.

Printscreen Youtube/ZAMOfficiall
 

Upravo on je bio jedan od Ljiljanih najbližih prijatelja sa estrade, a kako kaže, znala je sve njegove tajne. Nina pamti kao načitanog i obrazovanog čoveka što je prilično atipično za pevače. 

- On je počeo da pije kada je popularnost opadala, ovako u izlascima je umeo da popije koju čašicu, ali ga nikad nisam videla pijanog i nije mi se ni javljao pijan. Radila sam mu pesmu 2006. godine. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Pevač sa kojim nije uspela da ostvari saradnju, iako je to trebalo da uradi na nagovor Rođe Raičevića je Željko Joksimović. 

- Počela sam da sarađujem s Rođom Raičevićem kao kompozitorom i on je dao Željku Joksimoviću moj broj telefona. Željko je tada imao želju da radi kao autor, a ne kao pevač. Javio mi se nadobudan, ja nisam znala da je po prirodi takav, predstavio se kao neki predsednik države - rekla je ona i dodala da je zbog privatnih obaveza više puta pomerala sastanke, te na kraju nije došlo do saradnje. 

Printscreen/ RTVPink
 

S druge strane, sa Rođom je bila prilično bliska, a njegova smrt ju je iznenadila s obzirom na to da nikada u njenom prisustvu nije pio, niti koristio narkotike kao što se pričalo. 

- Pamtim ga kao nekoga ko je mnogo voleo devojke. On dođe iz provoda pa mi priča gde je bio i šta je radio. Mene je šokirala ta vest o smrti. Čuli smo se desetak dana pred smrt, rekao mi je da ide u Ameriku, da će biti velika turneja i da je jako srećan, a onda je preminuo. Inače, živela sam u njegovom komšiluku, provodili smo dosta vremena zajedno. On me je zvao da idemo na časove Vorda i Eksela, ja mu kažem da nemam pare, a on ni da čuje za to. Samo mi je rekao: "Ideš sa mnom, ne zanima me." Verovatno je planirao da uđe u producentske vode. Ne mogu da verujem da se on drogirao, pa on nije ni pušio, a kamoli pio. Išao je i u teretanu. Imao je životinje, mačora, bio je jako vezan za njega, kada mu je mačka umrla, sedam dana nismo komunicirali.

Sa poznatim parom, Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom bila je u dobrim odnosima, a pred njenu smrt pozvala ih je da ih pita da li im može pomoći, na šta su joj odgovorili da imaju svega osim zdravlja. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Takođe, Ljiljana je istakla da je Jasna Milenković Jami široke ruke, te da sa njom nema neprijatnih scena oko cenkanja, dok ponašanje Bobana Rajovića nije mogla da shvati jer je nije pozvao za saradnika nakon što mu je za prvi album napisala hit "Piroman". 

Ništa manje zapaženo nije prošla ni pesma "Srpkinja je mene majka rodila", a do sad nije bilo poznato da ova numera nije bila namenjena Indiri Radić. 

ATAImages/Antonio Ahel
 

- Ona se ne stidi, samo joj ta pesma nije više u interesu. Otkriću vam jednu tajnu. Ja sam tu pesmu namenila Zorici Brunclik, a Indira je plakala i molila da njoj dam, tako je dospela u njene ruke. Kada je osvojila Bugarsko tržište, više joj ta pesma nije bila u interesu. Zaista ispada da bojkotuje tu pesmu, ne mogu da joj zamerim, ali tako izgleda jer je uopšte ne peva.

Na kraju ispovesti, Ljiljana se osvrnula i na svoj emotivan život, a kako kaže, već duže vreme je sama i njen poslednji partner je dr Vanja Milošević, koji je već duže vreme u vezi sa Snežanom Đurišić. 

ATAImages/ A.A.
 

- Nemam vezu trenutno, imam mnogo udvarača. Moj poslednji dečko je sadašnji dečko Snežane Đurišić, doktor Vanja Milošević. Mimoišli su nam se putevi. On je toliko zauzet pomaganjem ljudima, svima bi dao sve. Ostali smo u divnim odnosima. I dalje kad imam ginekološki problem, odem kod njega. Kada su u pitanju budući odnosi, želim čoveka poput Ilona Maska, inženjer je, lep, zgodan.. Čujem se s glavnim inženjerom i pratiocem iz njegovog tima, možda i uspem da dođem do Ilona. Ko zna... - zaključila je Ljiljana za Kurir

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike