Saša Popović zbog ove pevačice dobio tužbu od Ramštajna: "Tražili su 45.000 evra"

12.10.2023

21:40

0

Nije očekivao da će ovaj bend saznati za ono što su uradili

Saša Popović zbog ove pevačice dobio tužbu od Ramštajna: "Tražili su 45.000 evra"
Saša Popović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Indira Radić početkom dvehiljaditih snimila je nekoliko albuma na kojima su se našli njeni najveći hitovi. Svi albumi snimljeni su za Grand produkciju, na čijem čelu se nalazio Saša Popović. 

U tom periodu snimila je i album "Pocrnela burma", a na kojoj se našla pesma "Preko, preko", inače delo kompozitora Gorana Ratkovića Raleta

YouTube/TV Grand
 

Poznati kompozitor godinama sarađuje sa brojnim estradnim ličnostima, ali je inspiraciju nalazio i u rok muzici. Tako je za pomenutu Indirinu numeru, ideju pronašao kod poznate rok grupe "Ramštajn". 

Verujući u to da planetarno popularan bend nikad neće saznati da su im ukrali deo pesme, Rale je dao sebi za pravo da ga preradi za Indiru. Međutim, posle izvesnog vremena, Saši Popoviću je stigla tužba od Ramštajna. 

ATAImages/Antonio Ahel
 

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" - priča Rale kroz smeh i dodaje:

ATAImages/Antonio Ahel
 

- I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim." Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - rekao je kompozitor za Kurir.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike