Mirko Kodić mesec dana posle smrti sina će prvi put zasvirati harmoniku: To mi je u krvi

22.11.2023

17:40

0

Nema sumnje da će mu biti teško

Mirko Kodić mesec dana posle smrti sina će prvi put zasvirati harmoniku: To mi je u krvi
Mirko Kodić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Mirko Kodić, poznati harmonikaš, nedavno je izgubio sina Aleksandra koji je iznenada preminuo u 33. godini u snu.

Pevača je sinovljeva smrt potpuno slomila, a podršku je našao u porodici. Ipak, život ide dalje, a kako je njegov obeležila muzika i to mu je posao, harmonikaš će sada prvi put zasvirati instrument kojim je stvarao magiju u muzici.

ATAImages/Antonio Ahel
Mirko Kodić

Kodić će, naime, sa brojnim kolegama koje će mu te večeri biti podrška, zasvirati 29. novembra na Kolarcu, na tradicionalnom koncertu Veče sevdalinki.

- Moj deda i otac su bili harmonikaši, logično je bilo da i ja nastavim tim putem. Harmonika mi je bila prva i jedina igračka. Prvi nastup sam imao sa 17. godina na festivalu na Ilidži. Oduvek mi je sevdah u krvi, negujem ga i sviram na svim koncertima širom sveta, to znaju i moje kolege iz cele bivše Juge. Drago mi je što ću se pridružiti odabranoj ekipi na ovim tradicionalnim koncertima širom regiona. Moja karijera je bogata i sve ove decenije vodi me ljubav prema instrumentu, muzici, prema ljudima, pa i prema sevdahu, tako da ću rado odsvirati hitove “Moj dilbere","Ne klepeći nanulama" i "Negde u daljini” - izjavio je on.

Printscreen / Grand Magazin TV Grand
Mirko Kodić

Sa njim će se na sceni naći Ana Bekuta, Nedeljko Bilkić, Elvira Rahić, Esad Kovačević, Zekija Suman, Marija Šestić, Alma Subašić, Ringo Hamidović, Šejla Grgić i Pavao Anić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike