Upoznajte porodicu Metjua Perija: Ovo su mu brat i sestre koji mu nikad nisu okrenuli leđa (FOTO)

31.10.2023

23:20

0

On se za života nije ženio, niti je imao dece

Upoznajte porodicu Metjua Perija: Ovo su mu brat i sestre koji mu nikad nisu okrenuli leđa (FOTO)
Metju Peri - Copyright Profimedia

Zvezda serije „Prijatelji" Metju Peri, planetarno poznat kao Čendler Bing iz pomenutog sitkoma, preminuo je kod kuće u Los Anđelesu 28. oktobra. Nadživeli su ga roditelji, maćeha i očuh, te polubrat i četiri polusestre. Za života, on se nije ženio niti je imao dece.

U ovoj višečlanoj porodici, međutim, bio je najstariji od šestoro naslednika. U svojim memoarima „Friends, lovers and the big terrible thing" objasnio je kako je bio mladić koji je, ipak, najčešće vreme provodio sam i na relaciji Montreal - Los Anđeles, a evo šta sve treba da znate o njegovim najbližima koji mu i onda kada je bilo najteže svakako nisu okrenuli leđa.

Suzan Peri

Suzan Peri majka je Metjua Perija, koja se među prvima pojavila ispred njegove kuće pošto se pročulo za porodičnu tragediju, što vas čeka u galeriji koja sledi. Ona i njegov otac Džon Benet Peri razveli su se pre nego što je on napunio godinu dana. Proslavljena novinarka radila je kao sekretarka za štampu kanadskog premijera Pjera Trudoa svojevremeno, pre nego što se fokusirala na političke konsultacije i razno prikupljanje sredstava. U to vreme, Metju je s Pjerovim sinom, a današnjim premijerom Džastinom išao u školu.

On se, pošto je saznao da je Peri preminuo, tužnom porukom i onlajn oprostio od njega.

 

 

Džon Benet Peri

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

 

Metjuov otac proslavljeni je glumac kog je javnost najpre bila zapazila u „Sokolovom bregu" kao Flojda Gilmora. U ostvarenju „Ne zaljubljuj se na prvi pogled" glumio je sa sinom i tumačio je ulogu njegovog oca. Nešto zatim, pojavili su se zajedno i u „Prijateljima". Sedamdesetih i osamdesetih bio je poznat kao mornar iz reklame za „Old Spice".

Od 1981. godine u braku je sa Debi Bojl.

Kit Morison

Očuh Metjua Perija od 1995. radio je za „NBC-jev" „Dateline". Poznavali su se od glumčeve 10. godine, a s njegovom majkom dobio je četvoro dece.

- On je jedan od onih koji su uvek u fokusu i to s razlogom. Talentovan je, fokusiran, vrlo bistar, tako je oduvek bilo - pričao je on o Metjuu 2020. za „People".

Kada je Peri 2018. bio zaglavio u bolnici i te kako je bio uz njega.

Iz prethodnog braka, inače, Kit Morison ima sina Majkla. Pošto se pročulo da je Meti umro, sa Suzan i Džonom prvi je ušao u glumčev dom.

Kejtlin Morison

Kejtlin je prva ćerka Suzan i Kita, rođena 1981. godine. Peri je pišući u svojoj knjizi o njoj istakao kako je, po njenom dolasku, prvi put osetio da bi voleo da ima i svoju porodicu.

- Posle nje, eto i Emili, Vila, Medlin zatim... Voleo sam da provodim vreme sa njima, da ih čuvam, igram se glupih igara. Nema lepšeg zvuka na planeti od dečijeg smeha - poručio je onda on.

Uprkos velikoj ljubavi, pak, često se osećao kao da tu ne pripada.

- Tad su počele muke i problemi, u stvari. Jer to je bila porodica koja je rasla oko mene, a ja nisam imao utisak da sam deo nje - otkrio je.

Najstarija Morisonova 2000. se pojavila u „Povratku ubice mekog srca", ali otad, ni u glumi je više nema. Javnosti nije poznato čime se sada bavi.

Emili Morison

Druga polusestra, Emili, rođena je 1985. godine.

- Bila je pava, slatka kao šećer. I nju sam odmah zavoleo. Ali, opet, nisam osećao da pripadam - nastavio je bio Peri.

Vil Morison

On je rođen 1987. i jedini je polubrat Metjua Perija, među polusestrama. Jednom prilikom, s glumcem se pojavio na crvenom tepihu - išli su da gledaju premijeru filma „Hari Poter i Kamen mudrosti".

- Svi oni toliko liče na roditelje i uvek su bili tu... Nijednom mi nisu okrenuli leđa, nikada. Zamislite toliku ljubav ako možete - glasi deo iz memoara.

Medlin Morison

Četvrto dete Suzan i Kita rodilo se 1989. Pošla je, inače, očevim stopama pridruživši se produkciji „Dateline-a". I o njoj je pisao u knjizi. Naime, pošto se 2019. bio probudio iz kome, nije želeo da zna šta se u stvari desilo iz straha „da nije on za sve kriv".

- ...Tako da, umesto da pričam o tome, uradio sam šta sam osećao da je bolje i da mogu, a to je da se samo prepustim njihovom društvu. Bili su tu, brinuli o meni i zasmejavali me - prisećao se.

Marija Peri - Mia

Ona je ćerka njegovog oca iz drugog braka, rođena 1986. godine i jedina koja je bez pardona pričala s njim o problemima zbog kojih je pzaglavljivao po bolnicama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

- Bio sam prikovan za krevet, a ona mi je sve rekla. Najveći moj strah postao je stvarnost. Sve je bila moja krivica. Koliko sam samo plakao. Marija je bila divna, tešila me je, ali nije bilo moguće utešiti me - objašnjavao je, dok je u drugom delu knjige spomenuo i njenu majku, pa je opisao kao „divnu ženu, priliku veka".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike