Šeki Turković priznao što je hteo da okači mikrofon o klin: Samo zahvaljujući supruzi to onda nisam uradio!

28.10.2023

00:10

0

Na sceni je od osamdesetih i traje dan-danas, međutim zbog jednog, sve je moglo da bude drugačije

Šeki Turković priznao što je hteo da okači mikrofon o klin: Samo zahvaljujući supruzi to onda nisam uradio!
Šeki Turković - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Šeki Turković već decenijama peva i uživa u popularnosti kod javnosti, ali na početku, nije mu se činilo da će baš tako da se vine do zvezda. Pošto je konačno uspeo, takođe, poželeo je i da okači mikrofon o klin - ali supruga je uspela da ga odgovori od te ideje, uveravajući ga kako će sve danas-sutra biti u redu.

- Nikada nisam snimao pesme iz svog života, nekako su slučajno dolazile takve teme i kada sam snimio ploču „Čovek sa srca dva" 1989. godine prozvali su me medicinski fenomen. Ali definitivno medijski najpopularnija pesma je „Poslednji boem" - kazao je Šeki za „Grand" pa je nastavio o tome kako je bilo dana koje je za mikrofonom provodio u jednom restoranu na starom smederevskom putu.

- Moj početak je bio vrlo trnovit i težak. Došao sam u Beograd 1974. godine u februaru i zaposlio sam se u jednoj firmi kao fizički radnik, pa sam počeo da pevam. Pevao sam u „Tri golubice", tada je to bio jedan restoran na starom smederevskom putu, radio je svako veče i tu sam se nagledao lepih i dobrih tuča. Posle sam promenio orkestar posle par godina i počelo je snimanje prve ploče - objasnio je on.

Šeki Turković, ATAImages/ Antonio Ahel
 

Slava ga, naglašava, nikada nije „udarila u glavu".

„Sebi to nikad ne bih dozvolio!"

- Kada sam postao neko ime u narodnoj muzici moja porodica se baš ponosila mnome. Slava i pare me nisu ponele i nisam pravio scene kao neke moje kolege. Voleo sam život, kafane i žene, voleo sam da izađem sa društvom i da popijem, ali da se ponesem kao neka zvezda, to nikad. Nikad nisam koristio to što sam Šeki Turković, to nikada u životu sebi ne bih dozvolio - izjavio je Turković, a onda priznao da je postojao momenat u karijeri kada je poželeo da odustane od svega.

- Kada je počeo prokleti rat u Bosni i Hrvatskoj izgubio sam mnogo novca i popularnosti u to vreme, ali sam hteo da bacim mikrofon i da ne pevam više u životu. Zahvaljujući mojoj supruzi nisam to uradio, uvek mi je govorila da će se sve smiriti srediti i tako je bilo, Boga mi. Za to vreme sam pevao romske svadbe u Italiji i bilo je dosta naporno, ali i korisno - zaključio je pevač za pomenute medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike